Кодовете на 330 милиона потребители са разкрити в четим текст“Грешка

...
Кодовете на 330 милиона потребители са разкрити в четим текст“Грешка
Коментари Харесай

Twitter призова всички да си сменят паролите

Кодовете на 330 милиона консуматори са разкрити в „ четим текст “

Грешка в процеса на хеширане е извадила на показ паролите в Twitter, само че единствено във вътрешен лог на компанията

Социалната мрежа Twitter прикани всички свои над 330 милиона консуматори неотложно да трансформират паролите си, откакто бъг в системата ги е направил налични във тип на елементарен, четим текст.

Разследването на Twitter сподели, че няма данни за пробив или корист с паролите, само че компанията въпреки всичко предлага на потребителите да сменят кодовете си за достъп, с цел да се презастраховат.

Според Twitter, грешката е зародила заради проблем в процеса на хеширане, който маскира паролите, като ги замества с кодиран низ от знаци, съхранявани в системата на Twitter. Поради неточност в системата обаче паролите са били записани под формата на елементарен, четим текст в един от вътрешните логове на компанията, вместо да бъдат маскирани посредством въпросното хеширане.

Twitter твърди, че в компанията са разкрили грешката сами и са премахнали паролите от документа, който може да бъде четен. Компанията работи по попречване на появяването на сходни проблеми в бъдеще.
още по тематиката
Социалната мрежа не разкри какъв брой потребителски пароли може да са компрометирани или в продължение на какъв брой време са били изложени на вероятен показ, преди да открие и поправя казуса. Тя единствено приканва всички свои консуматори да сменят кодовете си за достъп.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР