“Кода” е големият победител на 94-та цермония на наградите Оскар.

...
“Кода” е големият победител на 94-та цермония на наградите Оскар.
Коментари Харесай

Кои са големите победители, които получиха “Оскар“?

“Кода” е огромният победител на 94-та цермония на премиите " Оскар ". Филмът получи общо 3 номинации и завоюва във всяка една от тях, в това число в категорията за най-хубав филм.



Бляскавото събитие обаче също стартира под знака на войната и стартира с минута безмълвие в символ на респект към Украйна, нападната от Русия. Въпреки, че не беше включен Зеленски, както се очакваше.

По време на този къс миг на екраните се излъчваха известия, призоваващи за изпращане на помощ, изброявайки най-необходимото, от което украинците се нуждаят - храна, медицински грижи, одеала.

" Молим ви да помогнете на Украйна по всевъзможен вероятен метод ", гласеше едно от известията.

Холивудските звезди показаха поддръжката си за Украйна със сини панделки, носещи хаштаг #С бежанците.



Кампанията, зад която застана Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците, получи поддръжка от номинираната авторка на песни Даян Уорън, миналогодишната носителка на " Оскар " за най-хубава поддържаща актриса Юн Йо-Джонги звездата от " Хелоуин " Джейми Лий Къртис. Джейсън Момоа добави кърпичка в цветовете на украинското знаме към джоба на напълно черния си отбор.

Уил Смит пък нахлу на сцената и удари комика Крис Рок в лицето, задето се пошегува със брачната половинка му, което накара смаяните фенове да се питат дали е било по сюжет или в действителност.

Рок, връчвайки премията за най-хубав документален филм, с комедийна рутина се пошегува, сравнявайки късо подстриганата коса на Джада Пинкет Смит с външността на Деми Мур във кино лентата " Редник Джейн " и предлагайки й да взе участие в продължението му. В момента, който провокира неудобно безмълвие и комплициране, Смит се приближи до Рок и му удари пестник, преди да се върне на мястото си до Джада, крещейки хули. Джада Пинкет Смит, която също е актриса, страда от плешивост и обществено разкри диагнозата си през 2018 година

Според Скот Файнбърг от The Hollywood Reporter, просълзениятт Смит трябваше да бъде „ пернат настрани и утешен “ от Дензъл Уошингтън и Тайлър Пери по време на рекламна пауза.

„ Уил и Крис, ще решим това като семейство. Точно в този момент продължаваме с обич “, сподели Шон „ Диди “ Комбс, представяйки идващия раздел.



Джейн Кампиън завоюва своя втори “Оскар” в категорията “Най-добър режисьор”. Кампиън получи статуетката за работата си по кино лентата " Силата на кучето ". “Обожавам да бъда режисьор, тъй като се топвам надълбоко в историята. За благополучие работя с невероятни артисти, а те дадоха отговор на предизвикването с огромния си талант”, сподели режисьорката, откакто получи оценката. Кампиън е едвам третата жена, получила златната статуетка за най-хубав режисьор в над 90-годишната история на церемонията.

Най-добър в основна роля - Уил Смит за ролята му в “Методът Уилямс’. “Искам да благодаря на цялото семейство Уилямс, че повериха историята си на мен”, сподели артистът, обръщайки се към сестрите Уилямс, които участваха на церемонията.

Актрисата Джесика Частейн получи своя първи “Оскар” за ролята си във кино лентата “Очите на Тами Фей”.



Ариана ДеБоуз получи “Оскар” за най-хубава поддържаща женска роля за облика си на Анита в акомодацията на Стивън Спилбърг по хитовия мюзикъл „ Уестсайдска история “.

„ Дори в този изтощен свят, в който живеем, фантазиите се сбъдват “, сподели през сълзи ДеБоуз, откакто завоюва измежду останалите номинирани, измежду които бяха Джеси Бъкли („ Изгубената щерка “), Джуди Денч („ Белфаст “), Кирстен Дънст ( „ Силата на кучето “) и Аунджану Елис („ Крал Ричард “).

" Оскар " за най-хубава поддържаща мъжка роля взе Трой Коцур . Той стана втория ням артист, печелил оценката. Това беше първа номинация и " Оскар " за Коцур. “За мен е необикновено да бъда тук. Благодаря на хората, които имат повреден слух и от чието име аз получавам тази награда”, сподели артистът.

Ето и цялостния лист:

Най-добър филм

" CODA: Дете на глухи родители " (CODA)

Най-добър режисьор

Джейн Кемпиън, " Силата на кучето " (The Power of the Dog)

Най-добър артист в основна роля

Уил Смит, " Крал Ричард " (King Richard)

Най-добра актриса в основна роля

Джесика Частейн, " Очите на Тами Фей " (The Eyes of Tammy Faye)

Най-добра актриса в поддържаща роля

Ариана ДеБоуз, " Уестайдска история " (West Side Story)



Най-добър артист в поддържаща роля

Трой Коцур, " CODA: Дете на глухи родители " (CODA)



Най-добър чуждоезичен филм

" Карай колата ми " (Drive My Car)

Най-добър игрален късометражен филм

Дългото прощаване (The Long Goodbye)

Най-добър къс документален филм

" Кралицата на баскетбола " (The Queen of Basketball)

Най-добър къс анимационен филм

" Чистачки " (The Windshield Wiper)

Най-добър документален филм

" Лятото на душата " (Summer of Soul)

Оригинална ария

" Смъртта може да изчака " (No Time to Die)



Най-добър анимационен филм

" Енканто " ( " Encanto " )

Най-добър приспособен сюжет

" CODA: Дете на глухи родители " (CODA)

Най-добър автентичен сюжет

" Белфаст " (Belfast)

Най-добър дизайн

" Дюн " (Dune)

Най-добра кинематография

" Дюн " (Dune)

Най-добър тон

" Дюн " (Dune)

Най-добри костюми

" Крюела " (Cruella)

Най-добри образни резултати

" Дюн " (Dune)

Най-добър монтаж

" Дюн " (Dune)

Най-добра музика

" Дюн " (Dune)

Най-добър грим

" Очите на Тами Фей " (The Eyes of Tammy Faye)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР