КОД сезира ЕС за СОК Камчия ЕОД. Това съобщи лидерът

...
КОД сезира ЕС за СОК Камчия ЕОД. Това съобщи лидерът
Коментари Харесай

Партията на Петър Москов сезира ЕС за руския лагер Камчия

КОД сезира Европейски Съюз за СОК Камчия ЕОД. Това заяви водачът на партията Петър Москов при откриването на новия клуб на КОД в София.

В съответния случай България продължава да не извършва решението на Европейски Съюз за наказания против Русия след нахлуването ѝ в Украйна. Точно преди година, Националното управление на Консервативно обединяване на десницата изпрати сигнал до прокуратурата и до държавното управление с гледище неотложно да подхващат нужните правни и в действителност дейности, с цел да възстановят собствеността на българската страна върху земите, нелегално добити от СОК Камчия ЕОД, както и да бъде предпазен националния интерес.

Партията даде документи, доказващи, че при даването на тази територия на Русия, е било заобиколено българското законодателство. От друга страна, обществено изявление на съветския външен министър Лавров признава, че обектът СОК Камчия е употребен за използване на " мека мощ към България и Европейския съюз ".

До през днешния ден институциите не престават да не взимат ограничения за прекратяване на незаконнатаруска благосъстоятелност върху българска територия, което с изключение на опасност за националния ни интерес е и жестоко нарушаване на глобите, наложени от Европейски Съюз против Русия. Това е повода КОД да сезира Европейски Съюз за случая през електронната платформа на Съюза за сигнализиране за неспазване на глобите.

СОК „ Камчия “ е комплекс от паркове, здания и спортни уреди на брега на морето, на 25 км южно в Варна. Използва се за лагери, образования, продан на опит, туризъм.

Комплексът е самобитен съветски ексклав на българка територия и българските управляващи нямат никакво въздействие, а от време на време и информация за това, какво се случва на територията му. Смятан е за една от най-големите съветски вложения у нас. През 2020 година в Русия се обсъждаше обектът да мине в благосъстоятелност на съветската държава и да бъде преобразуван в „ културно-хуманитарна площадка за пробутване на съветските ползи в Европа “. Цитатът е на Съвета за национална сигурност на Руската федерация. Идеята беше показана от съветски сенатори при чуване на външния министър Сергей Лавров, който тогава сподели: „ Съгласен съм, че това е неповторим план. Ако приказваме за „ мека мощ “, това е неин съвършен пример в най-позитивния смисъл. “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР