Код жълто за високи температури над 35 градуса важи днес

...
Код жълто за високи температури над 35 градуса важи днес
Коментари Харесай

Първо жеги, после бури

Код жълто за високи температури над 35 градуса важи през днешния ден за по-голямата част от България, без източните региони и част от Родопите.

През идващите часове температурите в множеството региони ще бъдат сред 33° и 38°.

Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. На места явленията ще бъдат интензивни. Ще има условия за градушки. През нощта против понеделник преваляванията ще продължат и ще обзет и централните региони от страната.

За нощта и на следващия ден за северозападната половина на страната важи код жълто за мощни гръмотевични стихии и интензивни превалявания. Ще има условия и за градушки.

През идващото денонощие, най-вече в Западна и Централна България, на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни, превалявания и гръмотевични стихии. Очакват се и градушки. Над източните региони на следващия ден ще бъде най-вече слънчево. Температурите ще се намалят, само че към момента в Горнотракийската равнина и в крайните югозападни региони ще е горещо. Преобладаващите оптимални температури на следващия ден ще бъдат от 26-27° в северозападната половина на България, до 34-36° тук-там в югоизточните региони.

Места с превалявания ще има и през идващите дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР