КОД е дясна консервативна партия и в платформата ни няма

...
КОД е дясна консервативна партия и в платформата ни няма
Коментари Харесай

Петър Москов: Да раздаваш заплати в партийни програми и на конгреси е комунизъм

КОД е дясна консервативна партия и в платформата ни няма да намерите необмислено харчене и разпределяне на пари на калпак. Това съобщи водачът на КОД Петър Москов при представянето на предизборната платформа на партията в Стара Загора, представен от партийната пресслужба.

" В това се състезават партиите от розово-зелената вълна. За тях политика значи харчене на парите на данъкоплатците, за пазаруване на гласове на разнообразни малцинства и групи, съобщи още Москов. Като консервативна партия, КОД цени всеки лев на данъкоплатеца, тъй като той е изкаран с труд. Десните политици охраняват труда и сигурността на работещите и виновни хора, които всекидневно поставят старания, с цел да изхранят фамилиите си, да изучат децата си, да обезпечат спокойни старини на родителите си. Затова нашите хрумвания са свързани с това, по какъв начин работещите хора да изкарат повече пари, а не по какъв начин политиците да изхарчат повече от техните пари. " Така Москов очерта разликата сред консервативното ръководство и демократичните утопии.

" Държавата няма право да устоя с парите на данъкоплатците никакви малцинства. Обществото дължи интеграция единствено на хората с трайни увреждания. Всякакви други раздавания на помощи на безработни и необразовани, в КОД дефинират като политическа корупция и пазаруване на гласове. Хората би трябвало да се устоят с труда си и страната би трябвало да им обезпечи тази опция. Раздаването на пари на едни хора, направени от други хора, не е обществена политика, а политика на тъждество и пазаруване на комфорт. В една мощна и богата страна, покачването на пенсиите и заплатите става в сходство с процентния растеж на стопанската система през преходната година. Колкото пораства стопанската система, толкоз се покачват и приходите. Решаване на равнището на заплатите на партийни конгреси е комунизъм ", съобщи Москов.

" Когато чуете политик да раздава обилно пари знайте, че той не мисли за ползите на работещите, а по какъв начин да изхарчи парите им, с цел да си купи гласове ", продължи консерваторът.

" Това са новите комунисти. Вместо диктатурата на пролетариата те постановат тирания на малцинствата. Старите комунисти отричаха националната страна, тъй като имаха вяра в интернационализма. Новите комунисти се борят с националната еднаквост, тъй като желаят да наложат мултикултурна общественост. Старите комунисти отричаха Господ и забраняваха религиите. За новите комунисти всеки човек e Бог и всяка персонална воля е Божията воля, против волята на болшинството и обществото. Налагането на новата тирания към този момент стартира действително да се усеща в живота ни, предизвести Москов.

" Първата жертва постоянно са свободата на мисълта и словото. Вече освен публицистите усещат, че свободата да изречеш гласно какво мислиш става все по-дефицитна. Новите комунисти и либерали са си присвоили правото да дефинират моралните, етични и естетически правила на обществото ни. Всеки, който не е склонен или дръзва да отстоява обичайните разбирания и полезности бива посочван с пръст и „ докладван “ като фашист, терорист или просто неуместен. "

" Само една мощна страна със крепко общество с обичайни устои може да спре този демократичен разпад. КОД е за мощна национална страна, която да е част от мощен Европейски съюз. Според консерваторите, сега България е разградена страна, а Европейски Съюз се ръководи от слаби и безпомощни политици. Тези хора, които вложиха целия си политически възторг в налагането на една извънредно съмнителна „ Зелена договорка “, обслужваща ползите на новите енергийни играчи, през днешния ден пред очите ни се провалиха в най-важната си задача – да спасят здравето и живота на европейските жители. "

" Аз няма да се притесня да бъда единственият политик, който ще каже, че гордостта на европейското демократично водачество - така наречен „ Зелена договорка “, в този ѝ тип е платен стопански банкрут за Европа и за България, съобщи Москов.Т

" Тя ще лиши хиляди българи от работни места и ще обезлюди Стара Загора, ще докара до тежък енергиен недостиг и енергийна взаимозависимост и България и целия Европейски Съюз. Зелената договорка заплашва суверенитета и националната сигурност на страната ни ", безапелационна е оценката на консерваторите.

" Затова, съгласно КОД, нейното оптимално отсрочване би трябвало да бъде народен приоритет. Предоговарянето и преди 2025 г, би трябвало да е първостепенна задача за всеки български политик. Усилията ни би трябвало да бъдат ориентирани към осъвременяване и модернизиране на системите за унищожаване на серните и азотни окиси и праховите частици, а не към затваряне на ТЕЦ-овете в Маришкия басейн ", разясни Москов. =

" Изключение прави най-старият от тях, който не може да бъде осъвременен и в действителност би трябвало да бъде закрит ", добави той.

" Излизането от икономическата рецесия, породенa от COVID-19, ще е тежко и изисква страната да подсигурява на българската стопанската система изобилна евтина и чиста сила ", продължи Москов пред публицисти в Стара Загора.

" Затварянето на ТЕЦ-овете в Маришкия басейн в този миг ще провокира стопански провал в целия район и ще докара до енергиен и ценови стрес на цялата българска стопанска система. Българското държавно управление би трябвало да отбрани ползите на страната ни от лобистите на огромните световни енергийни корпорации в Европейски Съюз ", означи още той.

Според Москов зад цялата тази „ борба против климата “, в действителност тече голямо преразпределение на материални и енергийни запаси. Той дефинира зелената договорка като икономическа химера, а либералите като политически аватари на световните корпорации.

" Прехвърлянето на работни места и мръсни производства от Европа и Америка в Азия и Африка не води до по-чиста планета, а единствено до чисти големи облагите на огромните трансгранични корпорации ", разясни той.

" Те си икономисват скъпите заплати за образованите европейски служащи, рестриктивните мерки на работното време и трудовото законодателство в нашите общества против чиния ориз в бедните страни в Азия и Африка. Зад „ грижата им за климата “ стои единствено предпочитание да минимализират разноските си и да усили облагите си. Европейските държавни управления, в това число и българското, би трябвало да защитят европейските жители и европейските работни места, а не да закрият европейските стопански системи ", приключи Москов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР