Код червено. Така може да се озаглави денят на 4-годишната

...
Код червено. Така може да се озаглави денят на 4-годишната
Коментари Харесай

Бодра смяна! 4-годишната Бела стана огнеборец в Пловдив СНИМ...

Код " алено ". Така може да се озаглави денят на 4-годишната Бела, която се трансформира в огнеборец. Момиченцето бе на вълнуващо посещаване на пловдивските пожарникари и е осъществило фантазията си да се срещне с нейните герои. Малката Бела постави каска, прегледа пожарните коли, които през погледа наподобяват невъобразимо големи и даже се качи в една от тях, с цел да изпита оня адреналин, който всеки ден тласка огнеборците на път за спасяването на следващия живот, след следващата огнена буря. Дори пусна сирените.



Със сигурност момиченцето ще запомни тези вълнуващи мигове, в които е съумяла да се допре, даже и за малко, до света на пожарникаря, на всички тези тихи герои, които не търсят популярност, само че са подготвени на всичко да запазят живота на всички нас.





Точно по този начин се пали и поддържа пламъчето на специалността - в погледа, в сърцето и душата на дете.



След визитата си в пловдивската пожарна, майката на Бела разказа възхищението в пост в обществените мрежи. Ето какво гласи той:

" Качвали ли сте се в миналото в пожарна кола? Като дете или като към този момент пораснало дете? Е, аз може и да съм на 32, само че детето в мен си е напълно непокътнато и през днешния ден към този момент мога да се похваля, че и ние с Бела сме били в пожарен автомобил Това е най-якото прекарване, което сме имали от много време насам, и почтено казано, не мога да преценява коя от двете се изкефи повече, аз или тя.

Много постоянно минаваме около Пожарната. Понякога гаражите са отворени и можем да забележим колите, различен път нямаме шанс, само че все надникваме с огромен интерес. Днес към този момент се престрашихме и влязохме в двора, попитахме дали може да се доближим и да разгледаме в елементи и познайте какво – хората бяха извънредно благи, пъклен отзивчиви и освен ни разрешиха да се доближим до пожарните коли, само че и качиха Бела вътре, дадоха й каска, пуснаха й сирените и обясниха куп забавни неща Естествено и майка й намаза Аз също се качих в пожарната кола (най-високото нещо, в което съм се качвала и несъмнено най-якото)
Изпращам откровените си благодарности на екипа на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пловдив – за отношението, за вниманието, за отделеното време и за усмивките, които обилно раздадоха, и най-много за това, че направиха Бела щастлива
А вие, благи богини, не чакайте някой различен да заведе децата в някое забавно място, за което те единствено са чували или чели. Всички дечица се вълнуват, когато видят пожарна кола, кола за спешна помощ или патрулка, а представете си какво неспокойствие изпитват щом се приближат до тях и приказват с същински хора, които са отдадени на тези благородни специалности. Надявам се нашето прекарване през днешния ден да ви въодушеви и да възпламени приключенския ви дух Децата ще ви бъдат признателни и ще ви остане един паметен спомен "

Снимките са направени и оповестени със единодушието на родителите на Бела
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР