Кобалтът е важен компонент в литиево-йонните батерии, което го превръща

...
Кобалтът е важен компонент в литиево-йонните батерии, което го превръща
Коментари Харесай

Apple се включва в надпреварата при производството на батерии



Кобалтът е значим съставен елемент в литиево-йонните акумулатори, което го трансформира в основен материал при производството на смарт устройства и електрически коли. Но с все по-голямото навлизането на сходни транспортни средства, има риск международният рандеман да бъде „ изяден” от колите. Това без подозрение ще съставлява проблем за всички останали области, в които той намира приложение. Поради тази аргументи от Apple започнаха директни договаряния с кобалтови мини, с вярата сами да си подсигуряват доставките на материала.

От Apple се пробват да сключат дълготрайна договорка, с която да си обезпечат няколко хиляда метрични тона на година. С този ход компанията се трансформира в директен съперник на огромните играчи, които също се стремят към постигането на сходни контракти и привилегии. Предполага се, че BMW, Volkswagen и Samsung също водят такива диалози във връзка със своите планове за електрически коли.

Прочетете още: Батерии от магнезий могат да се окажат добър сурогат на литиево-йонната технология

Ясно е, че Apple се нуждае от материала за акумулатори, които са предопределени за потребителския хардуер. От компанията не крият и интереса си към пазара на „ самостоятелните системи “, само че не разкриват върху какво тъкмо работят.

Участието на Apple може би също по този начин ще усъвършенства изискванията в самите мини, откакто компанията ще работи непосредствено с производителите. Миналата година Apple бяха похвалени от Amnesty International за напъните си по следенето и премахването на детския труд от веригата на доставка.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР