Коалицията за граждански права на американците от китайски произход е

...
Коалицията за граждански права на американците от китайски произход е
Коментари Харесай

Китайци в САЩ съдят Тръмп, защото ги е демонизирал

Коалицията за цивилен права на американците от китайски генезис е завела дело против някогашния президент Доналд Тръмп поради изказванието му, че коронавирусът е „ китайски “. Според обвиняването, методът на Тръмп е нанесъл съществени вреди на азиатците в Съединени американски щати и е съдействал за увеличение на насилието против тях, оповестява Радио Китай.

Ищците желаят от Тръмп, които ги е " демонизирал "   да заплати обезщетение от 1 $ на всеки азиатец и жител на тихоокеанска страна, живеещ в Съединени американски щати, или общо 22,9 милиона щатски $. Организацията съобщи още, че в случай че завоюва делото ще употребява средствата за създаване на музей за историята на американците от азиатско-тихоокеанския генезис, както и техния принос за Съединени американски щати.

Бившият президент на Съединени американски щати неведнъж изразяваше мнение, че новият вид ковид, който бе открит в края на 2019 година в Централен Китай, след което се популяризира по целия свят, би трябвало да се назовава „ китайски вирус “. На собствен ред Министерството на външните работи на КНР постоянно осъжда всевъзможни опити за свързване на името на болестта с Китай.

През март в Атланта, Джорджия се чуха смъртоносни изстрели против три салона за разтривки, които погубиха живота на осем души, шест от които са дами от азиатски генезис.

Според скорошно изследване антиазиатските закононарушения от ненавист са се нараснали със 150% от началото на пандемията, а доста специалисти считат, че това е в следствие от политиката на някогашния президент Доналд Тръмп.

Миналата седмица президентът Джо Байдън подписа закона за закононарушенията от ненавист, който мина сполучливо през Конгреса в един от редките в последно време образци за междупартийно съдействие.

На церемонията по подписването, открита от вицепрезидента Камала Харис, участваха най-вече представители на Демократическата партия, само че имаше и някои републиканци. Церемонията се състоя без маски и обществено разграничаване и се трансформира в най-мащабното събитие в Белия дом от идването на Байдън.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР