Коалицията трябва да противодейства на всеки опит за ревизиране на

...
Коалицията трябва да противодейства на всеки опит за ревизиране на
Коментари Харесай

ДБ: Никаква ревизия на въшнополитическата ориентация на страната!

Коалицията би трябвало да противодейства на всеки опит за инспектиране на външнополитическата ориентировка на страната, към която има консенсус, упорстват от " Демократична България ". Това обобщи при започване на договарянията за съдружно съглашение с " Продължаваме Промяната " /ПП/, " ИТН " и " Българска социалистическа партия за България " Стефан Тафров от " Демократична България " /ДБ/.

По думите му, няма сполучлива външна политика на една страна, в случай че тя вътрешно е превзета от корупция. Страната ни не употребява в задоволителна степен големия капацитет на българите в чужбина, изключително на новата емиграция, и би трябвало по-активна работа с тях, означи Тафров.

От Демократична България акцентират, че е значимо България да бъде деен участник в европейския развой като индивид, а не като обект, обръщат огромно внимание и на реализирането на евроинтеграцията на Западните Балкани.

По отношение на Република Северна Македония Демократична България са за интензифициране на разговора с начинания от наша страна, с цел да се преодолее блокажът на договарянията. Членството на РСМ в Европейски Съюз и НАТО е от основно значение за района, приоритет на нашата външна политика, акцентира Тафров. Според него продължаването на настоящия блокаж на договарянията й с Европейски Съюз не е в полза на България, която не е съумяла да изясни добре своята позиция на европейските си сътрудници и не е получила поддръжка. Важно е да формулираме настояванията си на международноправен и дипломатически език, уточни Стефан Тафров.

В програмата на Демократична България е залегнало опазване на добросъседските отношение с Турция. Както и по-тясно ангажиране с общите отбранителни структури и начинания на НАТО, подсилване на околните политически връзки с Англия след излизането й от Европейски Съюз.

Равноправни връзки с Русия на правилата на интернационалното право, интензифициране на връзките с Украйна, задълбочаване на връзките с Япония и Северна Америка, взаимно преференциално съдействие с Китай на основата на общата европейска политика, също са част от целите за Демократична България в интернационалната политика.

Те залагат и на усилване на разговора с страните от Близкия изток и Северна Африка във връзка с комерсиалните и бизнес ползи, незабавна промяна в политиката на промотиране на българския бизнес отвън Европейски Съюз.

Необходим е средносрочен документ като външнополитическа тактика като в него бъдат отразени задачите и целите във външната политика, разяснява Зарица Динкова. Според нея е належащо в този документ да бъдат разпределени компетентностите на държавните институции като се подчертава на междуведомствената съгласуваност, както и да се ускори акцентът върху икономическата дипломация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР