„Коалицията стана възможна, защото българските граждани отговориха на въпроса искат

...
„Коалицията стана възможна, защото българските граждани отговориха на въпроса искат
Коментари Харесай

Зарков: Все чакаме отвън да изкоренят корупцията, вместо да намерим воля, компетентност и смелост да го направим ние

„ Коалицията стана допустима, тъй като българските жители дадоха отговор на въпроса желаят ли да има най-сетне правова страна. Битката за върховенството на правото и за правосъдната промяна е легитимационната основа, на която се сътвори това държавно управление. То още не е изпълнило тази своя задача и би трябвало да бъде подкрепяно, до момента в който го направи. В същото време, една от грешките му е, че вместо да се придържа към това, което го направи допустимо, се позволяват на дневен ред тематики, по които не може по формулировка участващите в обединението партии да реализират единодушие ". Това мнение изрази депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков в предаването „ Седмицата на Дарик ". По думите му става въпрос да се работи по този начин, че да излизат на дневен ред въпроси на обществото, които могат да бъдат решени. Заков обърна внимание, че хората към този момент знаят какво разграничава обединението, само че имат потребност и от убеждението, че въпреки всичко знаят дружно накъде отиват и какво вършат.

Относно изтеклия план за български вид на закона „ Магнитски ", той разяснява: „ Все още чакаме извън да изкоренят корупцията у нас. А по какъв начин могат да се изгонят корупционерите? Нужни са политическа воля, компететност и правене на закони, както и смелостта да се осъществя съответната политическа воля. Става дума за политически, експертен и кадрови въпрос.

По отношение на Българска социалистическа партия, социалистът изрази мнение, че в обстановката, в която се намира, партията мъчно може да осъществя лява политика. „ Лявата политика не е просто " предоставяне на пари " ; тя е надълбоко схващане за това по какъв начин едно общество функционира; метода, по който се основава и разпределя благосъстоянието. Тази лява политика с тези позиции, които заемаме сега, не е допустима. Моята оценка е, че Българска социалистическа партия прави това, което може, само че и търпи доста от обстановката, в която се намира. Още на Конгреса през януари предизвестих, че Българска социалистическа партия не може да чака посредством присъединяване в ръководството да реши проблемите в партията ", разяснява той. По мнението му електоралният срив на Българска социалистическа партия може да докара до отваряне на пътя пред демагози и антидемократични обединения, които употребяват разочарованието и страха на хората и по този начин реализират резултати, с които директно въздействат на развиването на страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР