Коалицията срещу Ислямска държава (ИД) освободи почти всички територии, завладени

...
Коалицията срещу Ислямска държава (ИД) освободи почти всички територии, завладени
Коментари Харесай

НАТО: Дори и без територии, Ислямска държава остава заплаха

Коалицията против " Ислямска страна " (ИД) освободи съвсем всички територии, завладени от терористите, само че ИД остава опасност, даже и без територия. Това съобщи на конференция генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Според него страните от обединението би трябвало да решат по какъв начин да постъпят с джихадистите, заяви Българска национална телевизия. 

Той посочи, че НАТО поддържа обединението, само че не взе участие в нейната активност, с изключение на с предоставените самолети-радари. По мотив почналата през днешния ден двудневна среща на министрите на защитата от пакта генералният секретар означи, че се чакат решения за промени в командването на алианса. Предвижда се министрите да одобрят обособяването на отдел за наблюдаване на Атлантика, откъдето минават връзките сред Северна Америка и Европа. Вторият нов отдел ще съгласува разбъркването на войски на НАТО в Европа. Очаква се да бъде одобрено и обособяването на център за интервенции в интернет.

Министрите от НАТО ще обсъдят първите национални проекти за изпълнение на задачата вложенията в отбранителни качества да доближат 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година. Столтенберг през вчерашния ден заяви, че едвам 15 от 29-те страни от НАТО наподобява ще бъдат в положение да реализират в точния момент тази цел. Докладите демонстрират забележителен прогрес, само че остава още доста работа, разясни той.

Тази вечер ще бъде разисквано съдействието в региона на защитата сред НАТО и Европейски Съюз. Столтенберг разяснява, че задачата е двете организации да се допълват, както и че Европейски Съюз не може да замести НАТО в региона на сигурността.

В отговор на въпрос генералният секретар посочи, че Украйна първо би трябвало да приложи нужните промени, преди да изиска да се причисли към НАТО. Оказваме на Киев огромна политическа поддръжка, в този момент е време за промени и когато те напреднат, ще оценим опцията за кандидатстване, уточни Столтенберг.

Браво на варненските пожарникари. Ето и какво е написала Зорница: Благодаря на варненската пожарна работа, че толкоз бързо и не безразлично се отзоваха на сигнала за една нещастна котка, оплела се в просто изоставените непотребни кабели на цивилизования човек. #varna #rescue #fireman #cat #roof #brave

Публикация, споделена от Petel.bg (@petel.bg) на Фев 12, 2018 в 1:53 PST
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР