Коалицията Сърбия не трябва да спира на президента Александър Вучич

...
Коалицията Сърбия не трябва да спира на президента Александър Вучич
Коментари Харесай

Партията на Вучич печели и балотажа в Сърбия

Коалицията " Сърбия не би трябвало да стопира " на президента Александър Вучич завоюва безапелационна победа на балотажа, както на градско, по този начин и на републиканско равнище, предава БГНЕС.

Самият Вучич разгласи това в послание от предизборния щаб в Белград. Според него, изборната интензивност е била към 43% на национално равнище и 41,64% в Белград. Сръбският президент добави, че в цяла Сърбия поддръжката за листата на обединението е повишена с 10 до 30 % спрямо предходните избори. В девет секции, изборната интензивност е била по-висока или същата като на предходния тур.

По предварителни данни, листата на обединението е спечелила 69,5% от гласовете, Социалистическата партия - 5,83%, Съюза на войводинските унгарци - 6,46%, и " Сърбия против насилието "  - 12%. Вучич изрази съмнение, че при добра изборна интензивност на повторните избори на 2 януари, обединението му може да получи 130 мандата в Народното събрание. Планирано е повтаряне на изборите в 30 изборни секции.

В Белград, " Сърбия не би трябвало да стопира " завоюва 64,49% от гласовете, съгласно окончателните резултати. На второ място е опозиционната коалиция " Сърбия против насилието " с 17,7%, следвана от " Ние сме гласът на народа " с 7,5% и Милош Йованович и социалистите с към 3%.

Председателят на Републиканската изборна комисия Владан Димитриевич съобщи, че гласуването в столичните изборни секции е протекло при цялостен ред. Междувременно, Републиканската изборна комисия отхвърли възраженията на обединението " Сърбия против насилието " за решенията на изборните комисии в 12 града. Беше обявено, че гласуването за депутати ще бъде повторено в още осем изборни секции в пет общини на 2 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР