Коалицията ПП-ДБ води на ГЕРБ-СДС с 1,2% на предстоящите избори.

...
Коалицията ПП-ДБ води на ГЕРБ-СДС с 1,2% на предстоящите избори.
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП/ДБ с почти равни резултати според проучване на „Алфа Рисърч“, Янев и НДСВ – под чертата

Коалицията ПП-ДБ води на ГЕРБ-СДС с 1,2% на идните избори. Това демонстрира изследване на социологическата организация „ Алфа Рисърч “, извършено в интервала 25-27 февруари 2023.

Изследването е извършено със лични средства измежду 1007 български пълнолетни жители. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление.

5 партии влизат в новия парламент. „ Български напредък “ остават на границата с 3,8%. Първа е обединението ПП-ДБ с 26,4%, следвана от ГЕРБ-СДС с 25,2%.

Движение за права и свободи и Възраждане се борят за третото място със надлежно 13,2% и 11,3%. „ Възраждане “ бележат растеж по отношение на последните избори.

Българска социалистическа партия е на пето място с 7,4% и бележи изразителен спад в поддръжката. „ ИТН “ и Национална движение „Симеон Втори" остават под прага с 3,2% и 1,8%.

„ Желанието за избори сега е минимално. Само най-твърдите последователи са декларирали изрично, че ще отидат да гласоподават “, съобщи социологът Павел Вълчев в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

„ Активността е сходна на тази от предните избори, а тогава тя бе рекордно ниска “, разяснява социологът.

39 на 100 от българите изрично са декларирали, че ще гласоподават, 28% се двоумят, а останалите са декларирали, че няма да гласоподават.



 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР