Коалицията ПП-ДБ влиза в кампанията с крехка преднина в рамките

...
Коалицията ПП-ДБ влиза в кампанията с крехка преднина в рамките
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: На старта на кампанията ПП-ДБ с крехка преднина в рамките на статистическата грешка пред ГЕРБ-СДС

Коалицията ПП-ДБ влиза в акцията с нежна преднина в границите на статистическата неточност от 1,2 % пред ГЕРБ-СДС. Това демонстрира изследване на социологическата организация " Алфа Рисърч ", извършено в интервала 25-27 февруари 2023. 
 
Изследването е извършено със лични средства измежду 1007 български пълнолетни жители. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление. 
 
5 партии влизат в новия парламент. " Български напредък " остават на границата с 3,8%. Първа е обединението ПП-ДБ с 26,4%, следвана от ГЕРБ-СДС с 25,2%. ДПС и Възраждане се борят за третото място със надлежно 13,2% и 11,3%. " Възраждане " бележат растеж по отношение на последните избори.
 
Българска социалистическа партия е на пето място с 7,4% и бележи изразителен спад в поддръжката. " ИТН " и Национална движение „Симеон Втори" остават под прага с 3,2% и 1,8%
 
" Желанието за избори сега е минимално. Само най-твърдите последователи са декларирали изрично, че ще отидат да гласоподават ", съобщи социологът Павел Вълчев в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.
 
" Активността е сходна на тази от предните избори, а тогава тя бе рекордно ниска ", разяснява социологът. 
 
 Намерение за присъединяване в парламентарните избори на 2 април Намерение за присъединяване в парламентарните избори на 2 април Източник: Алфа Рисърч
39 на 100 от българите изрично са декларирали, че ще гласоподават, 28% се двоумят, а останалите са декларирали, че няма да гласоподават. 
 
30% от интервюираните изрично са декларирали, че не поддържат коалиция сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Едва 5 на 100 биха подкрепили такава коалиция. 28% от българите по-скоро биха подкрепили, а 20 на 100 - по-скоро не. 
 
 Бихте ли подкрепили необятна коалиция ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС Бихте ли подкрепили необятна коалиция ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС Източник: Алфа Рисърч
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР