Коалицията ПП-ДБ ще потвърди декларацията за кабинета Денков-Габриел, но срещу

...
Коалицията ПП-ДБ ще потвърди декларацията за кабинета Денков-Габриел, но срещу
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат 7 гаранции от ГЕРБ-СДС, иначе - оставка на кабинета!

Коалицията ПП-ДБ ще удостовери декларацията за кабинета Денков-Габриел, само че против осъществяване на 7 условия, сложени от тяхна страна на ГЕРБ-СДС. В противоположен случай, в случай че те не бъдат изпълнени, втората политическа мощ ще изиска оставка на държавното управление. Това заяви съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков след съвещание на парламентарната група на ПП-ДБ, траяло няколко часа. Съвещанието беше свикано по обед, с цел да реши обединението по какъв начин ще процедира оттук насетне след размяната на взаимни обвинявания от два дни насам с ГЕРБ-СДС за нарушение на кардинално реализирани договорености, довели до излъчването на постоянен кабинет. 

" След нарушаванията на декларацията на акад. Денков и Мария Габриел от ГЕРБ-СДС в последната седмица парламентарната група на ПП-ДБ взе решение да потвърдим декларацията Денков-Габриел и определихме седем ясни гаранции за нейното осъществяване. Парламентарната група реши, че при несъблюдение на тези седем гаранции ние ще желаяме оставката на държавното управление ", съобщи Кирил Петков пред публицисти.

По думите му, България има потребност реформаторското държавно управление да продължи, с цел да не се влезе в политическа рецесия. " Но това не може да стане на цената на завладяни регулатори и псевдореформи. Каним представителите на ГЕРБ-СДС в утрешния ден да влезем в диалог за формализиране на тези гаранции в документ със заглавие: " Механизъм за гарантиране на реформаторската стратегия ", който да се подпише от Николай Денков, Мария Габриел и ръководителите на политическите групи ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР