Коалицията ПП/ДБ няма да подкрепят първия мандат за съставяне на

...
Коалицията ПП/ДБ няма да подкрепят първия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не искаме нови избори, няма да подкрепим първия мандат

Коалицията ПП/ДБ няма да поддържат първия мандат за сформиране на държавно управление, само че по посочени политики, ще поддържат всяка една партия. Това съобщи някогашният министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред БиТиВи.

По тези политики и тези цели, които оферират ПП/ДБ, те ще поддържат всяко едно държавно управление, което ги предложи. Кирил Петков не схваща какво значи експертен кабинет. Политическата поддръжка не идва сама, а с ангажимент към политическата поддръжка. Всеки един кабинет е политически, действително няма такова нещо като кабинет, който не е политически, изясни той.

Трябва да има кабинет, зад който има политическа поддръжка, всичко друго е мираж, уточни някогашният министър председател. Ако вторият мандат стигне при ПП/ДБ, ще предложат подготвен кабинет с ясна конструкция. Кой на каква позиция ще бъде нямало значение вътре в самата коалиция.

Кирил Петков се надява да не се стига до нови предварителни парламентарни избори. Той увери, че Политическа партия са в цялостно единодушие с " Демократична България ".

Освен това Петков не счита, че през днешния ден ще бъде определен ръководител на Народното събрание. Дали има ръководител или няма ръководител на Народното събрание през днешния ден не е толкоз значимо за днешния ден. Двете групи на ГЕРБ и ПП/ДБ ще излъчат работни групи, без да се избере ръководител, ще работят уикенда и другата седмица.

Петков е уверен, че в случай че има цели какво да се прави през идващите два месеца, ще се избере и ръководител на Народното събрание на ротационен принцип, изясни той.

Той изясни и за какво ПП/ДБ не са желали да слагат собствен претендент за ръководител на Народното събрание - концепцията е, че ГЕРБ би трябвало да обезпечат тяхно болшинство за избирането на ръководител. Следващият ход, който направила обединението, с цел да се върви в друга посока от тази на предишното Народно заседание, е да предложат избирането на ръководител на ротационен принцип. Ротацията на ръководителя на Народното събрание има смисъл, единствено в случай че имаме общи цели, сподели Кирил Петков.

От това, което " говорихме на думи с ГЕРБ ", наподобява, че имаме много общи цели изключително по Плана за възобновяване и следствие на основния прокурор, регистрира някогашният министър председател.

Петков уточни, че това, което двете партии посочили през вчерашния ден е, че не могат да мислят повече в обичайните политически рамки. Приоритетите, които са значими за България, би трябвало да бъдат изведени напред, тъй като никой не ни е избрал да формираме единствено болшинства, разяснява той.

Той посочи още, че задачата пред Лена Бориславова ще бъде ориентирана към локалните избори.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР