Коалицията ПП/ДБ няма да подкрепи проектокабинет начело с Мария Габриел

...
Коалицията ПП/ДБ няма да подкрепи проектокабинет начело с Мария Габриел
Коментари Харесай

И окончателно ПП/ДБ не дават подкрепа на Габриел


Коалицията ПП/ДБ няма да поддържа проектокабинет отпред с Мария Габриел и първия мандат на ГЕРБ. Това заяви след срещата на парламентарната група на ПП/ДБ съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков.

Днес имахме доста задълбочено обсъждане на съдружен съвет, на народен съвет, в този момент на съвет на парламентарната група. Решението е, че няма да подкрепим първия мандат, както беше решението до момента. Започваме да работим за втория мандат, в който виждаме единствената опция да не вървим на шести следващи избори ", сподели Петков.

Началото на диалозите за възможен кабинет с втория мандат ще стартира с съвещания с останалите политически сили по въпроса дали ще поддържат конституционни промени с последна цел правосъдна промяна.

" Смятаме, че обстановката, която се сътвори последните дни, удостоверява нашата дълготрайна позиция - че българската политическа и институционална система не може да се възстановява без дълбока смяна в Конституцията "

Лидерите на ПП/ДБ бяха много обрани в мненията си пред медиите, като Христо Иванов отхвърли да разяснява хипотезата в случай че първият мандат на ГЕРБ и вторият на ПП/ДБ не успее, дали " положителните сили " са съгласни на компромис с третия мандат.

Днес се организира съвещание на Националния съвет, а ще поддържат кабинет " Габриел ".
 Движение за права и свободи не споделят дали ще поддържат кабинет
Движение за права и свободи не споделят дали ще поддържат кабинет " Габриел "

Но чакат идващите предварителни парламентарни избори

Припомняме, че ДПС през днешния ден не споделиха след съвещанието си дали ще поддържат кабинет " Габриел ".

Поредните - шести ненужни предварителни парламентарни избори се задават, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Мария Габриел ден по-рано в първия изследователски мандат за сформиране на постоянен кабинет в границите на 49-ото Народно заседание от името на победилата в изборите на 2 април коалиция ГЕРБ/СДС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР