Коалицията ПП/ДБ няма да подкрепи първия мандат за съставяне на

...
Коалицията ПП/ДБ няма да подкрепи първия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Името Мария Габриел не сломи позицията на ПП/ДБ

Коалицията ПП/ДБ няма да поддържа първия мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ/СДС,. Това сподели Даниел Лорер, Политическа партия пред публицисти в Народното събрание.

Лорер изясни, че Мария Габриел извършва почтено дилемите си като еврокомисар и за него е изненадващо, че е приела да бъде претендент за министър председател на ГЕРБ.

Той уточни, че с ГЕРБ нямат съществени разлики по управническата и законодателната стратегия, като главните противодействия са кой да ръководи страната. Личността в този случай няма значение , тъй като Габриел не е единственият човек в ГЕРБ, който извършва почтено отговорностите си. В ГЕРБ има както хора от едната страна на барикадата, по този начин и от другата страна на барикадата, само че ние сме дали кардинална позиция, че няма да подкрепим първия мандат за сформиране на държавно управление, акцентира Лорер.
анкета
Нужни ли са нови избори?
Не, би трябвало партиите да сформират държавно управление Не, да остане служебното държавно управление Да, този парламент не може да излъчи кабинет Да изчакат до локалните избори Избори до дупка
Не, би трябвало партиите да сформират държавно управление

Не, да остане служебното държавно управление

Да, този парламент не може да излъчи кабинет

Да изчакат до локалните избори

Избори до дупка

Даниел Лорер посочи още веднъж позицията на обединението - ГЕРБ/СДС, като ги управляват през Народното събрание и в случай че преценяват - да ги смъкват, както направиха и с четворната коалиция (ПП, Демократична България, Българска социалистическа партия и ИТН).

Той уточни, че в случай че се стигне до втория мандат за сформиране на кабинет,  може да предложи Асен Василев за финансов министър.
 Имената на ПП/ДБ
Имената на ПП/ДБ

След седмица на спекулации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР