Коалицията ПП-ДБ и ГЕРБ са успели да договорят имената на

...
Коалицията ПП-ДБ и ГЕРБ са успели да договорят имената на
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ договориха имената в кабинета

Коалицията ПП-ДБ и ГЕРБ са съумели да договорят имената на министрите в кабинета, който ще предложат с втория мандат, разгласи пред " Нова телевизия " акад. Николай Денков. Официалният лист ще стане явен в петък, като предстоят диалози в органите на партиите и Националните препоръки. Имената обаче импровизирано стигнаха до медиите. Очакваше се в състава, препоръчан в началото от ПП-ДБ, да настъпят промени в посока повече експертни и по-малко политически разпознаваеми лица, само че в споделения в този момент лист има доста повече нови имена от предстоящото.Според неофициална информация ще се направи опит описът да бъде даден публично на президента още в петък следобяд, с цел да може да се гласоподава в понеделник в Народното събрание. Така ще се понижи времето, в което съперниците на обединението сред ПП-ДБ и ГЕРБ да създадат нови опити да противодействат.

Коалицията ПП-ДБ и ГЕРБ са съумели да договорят имената на министрите в кабинета, който ще предложат с втория мандат, разгласи пред " Нова телевизия " акад. Николай Денков. Официалният лист ще стане явен в петък, като предстоят диалози в органите на партиите и Националните препоръки. Имената обаче импровизирано стигнаха до медиите. Очакваше се в състава, препоръчан в началото от ПП-ДБ, да настъпят промени в посока повече експертни и по-малко политически разпознаваеми лица, само че в споделения в този момент лист има доста повече нови имена от предстоящото.

Според неофициална информация ще се направи опит описът да бъде даден публично на президента още в петък следобяд, с цел да може да се гласоподава в понеделник в Народното събрание. Така ще се понижи времето, в което съперниците на обединението сред ПП-ДБ и ГЕРБ да създадат нови опити да противодействат.

Както бе контрактувано първо министър председател за 9 месеца ще бъде Николай Денков от " Продължаваме промяната - Демократична България ". През това време Мария Габриел от ГЕРБ ще бъде вицепремиер и министър на външните работи. Асен Василев остава отпред на финансовото министерство. Министър на вътрешните работи се чака да е Калин Стоянов - шеф на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП). Той бе назначен от Бойко Рашков по време на първото служебно държавно управление на Румен Радев и заема поста и до през днешния ден. Другото силово министерство с голяма значимост в актуалната време на война - това на защитата, ще бъде управлявано от Т одор Тагарев , също длъжностен министър на защитата само че в кабинета на Марин Райков през 2013 година Той беше номинация за същия пост и по време на кабинета " Петков " след уволнението на Стефан Янев, само че тогава срещна гневна опозиция от Българска социалистическа партия. Тагарев има и много съществени несъгласия с Румен Радев и хората с военна биография от неговия екип от години насам.

Ето и описът с другите имена:
Реклама
Юлиан Попов - министър на околната среда и водите. Попов към този момент е заемал този пост в служебния кабинет на Марин Райков през 2013 година Румен Радев - министър на енергетиката. Той е зам.-председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, АИКБ Андрей Цеков - министър на районното развиване и благоустройството. Той е народен представител от Политическа партия, правист, някогашен член на управителния съвет и на контролния съвет на Камарата на строителите в България. Той бе зам.-министър на финансите в държавното управление на Кирил Петков с сектор публични поръчки. Кирил Вътев - министър на земеделието и храните. Той е притежател на компанията " Тандем " проф. Галин Цоков - министър на образованието и науката Кръстю Кръстев - министър на културата Богдан Богданов - министър на стопанската система и промишлеността Милена Стойчева - министър на нововъведенията и растежа Иванка Шалапатова - министър на труда и обществената политика Емил Дечев - министър на правораздаването. Очакваше се до послено пста да зеем Милен Матеев, някогашен ръководител на парламентарната комисия по правни въпроси; Георги Гвоздейков - министър на превоза и известията. Той бе шеф на държавното сдружение " България хели мед сървиз ", което трябваше да построи системата за въздушна помощ в България, само че дружестовото бе закрито от служебния кабинет. Проф. Христо Хинков - министър на опазването на здравето. Доскоро той оглавяваше Националния център по публично здраве и разбори. Зарица Димкова - министър на туризма. Тя е част от Националния съвет на " Зелено придвижване ". Тя е била зам.-министър на външните работи в двете служебни държавни управления през 2021 година Александър Йоловски - министър на електронното ръководство. Той бе

зам.-министър, до момента в който отпред на ведомството беше Божидар Божанов от " Демократична България ". Димитър Илиев - министър на младежта и спорта. Той е някогашен авто играч.
Свързани публикации ПП-ДБ: Атаките на Радев и " Възраждане " - по този начин звучи Путин на български 1 юни 2023, 15:04 Събитията от 1 до 31 май: месецът, който раздруса България (инфографика) 1 юни 2023, 12:51 Политическите драми - какво и за какво се случва 1 юни 2023, 06:01
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР