Коалицията ПП-ДБ е внесла законопроект, с който окончателно да лиши

...
Коалицията ПП-ДБ е внесла законопроект, с който окончателно да лиши
Коментари Харесай

ПП-ДБ внесоха нови поправки в Закона за съдебната власт, след като вчера отхвърлиха ветото на президента


Коалицията ПП-ДБ е внесла законопроект, с който дефинитивно да лиши прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет от всевъзможни мними оправдания за започване на следствие за закононарушения на основния прокурор и заместниците му.

Това разгласи във Facebook Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “.

Системите за инцидентно систематизиране на каузи в правосъдната власт са дълготраен проблем – променяни са многократко и всякога в тях липсва доверие, постоянно основателно. „ С (пред)последните промени в Закона за правосъдната власт въведохме условие на криптографски гаранции за инцидентния избор (напр. дипломиран времеви щемпел и/или верижно хеширане на направените разпределения) “, добави я сътрудника й Божидар Божанов, той пък от крилото на Демократична България.

Само че в правосъдната система има най-малко три настоящи системи за инцидентно систематизиране. Одитирането на всички и поддържането им в съответен тип е ненужно и неефективно изпитание.

Затова през вчерашния ден, след отхвърлане на ветото на президента, в което имаше възражения във връзка със инцидентното систематизиране на преписките за следствие на основния прокурор, внесохме нови промени, с които се вкарва единна система за инцидентно систематизиране, която ще се употребява от всички, през потребителки интерфейс или през длъжностен подобен (API).

Идеята ми, която може да се разпише в наредбата към закона, е системата да е разпределена, с гаранции за случайност на числата, с обществен и одитиран първоначален код, с проследимост и гаранции против замяна на данни. Само по този начин ще могат да отпаднат подозренията за операции “, написа Божидар Божанов от ПГ на ПП-ДБ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР