Коалицията от неправителствени организации и граждански групи За да остане

...
Коалицията от неправителствени организации и граждански групи За да остане
Коментари Харесай

За да остане природа в България се обръща към ЕК заради нов закон, касаещ Пирин

Коалицията от неправителствени организации и цивилен групи " За да остане природа в България " ще се обърне към Европейската комисия поради признатите през днешния ден ремонти в Закона за предпазените територии, които минаха през преходни и заключителни разпореждания на Закона за чистотата на атмосферния въздух.
Става въпрос за текст, препоръчан от депутатите от " Обединени патриоти " Борис Ячев и Атанас Стоянов, съгласно които " в случаи на заплаха от наводнения, които могат да доведат до риск за живота и здравето на хората и до материални вреди " може да се нарушава естественото положение на водните площи в национални паркове. Според природозащитниците това е скрита корекция, даваща опция на " Юлен " да получи вода за машини за изработка на сняг от река Глазне над Банско, която минава през Национален парк " Пирин ".
От " За да остане природа в България " са уверени, че законовата смяна нарушава Директивата за местообитанията. Този режим за водите в Национален парк Пирин касае три предпазени зони от европейската екологична мрежа Натура 2000 и нито един кв.м. отвън тях, заради което неговата смяна би трябвало да бъде предшествана от оценка за съгласуемост с мрежата.
Припомняме, че на 27 декември, в 8:30 часа сутринта към този момент е проведен митинг пред Министерския съвет по тематиката " Пирин ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР