Коалицията “Ориент експрес свали кабинета, без да има абсолютно никакъв

...
Коалицията “Ориент експрес свали кабинета, без да има абсолютно никакъв
Коментари Харесай

Христо Иванов: Може да има още едни избори напролет

Коалицията “Ориент експрес ” смъкна кабинета, без да има безусловно никакъв проект какво следва.

Ние считаме, че страната не трябва да бъде тласкана към още по-сериозна рецесия, съобщи в изявление за Би Ти Ви съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

Според него единственият късмет в този парламент да се сформира нов кабинет е с първия мандат, който още веднъж ще е в ръцете на „ Продължаваме промяната “. „ Политическа партия са тези, които получиха доверието на българското общество да водят усилието към тази смяна, която страната желае и би трябвало да се направи “, сподели Иванов. ГЕРБ оповестиха, че ще върнат втория мандат и съгласно Иванов третият мандат е спешен и минимум вероятен.

„ Следващият парламент ще бъде още по-труден за сформиране на ръководство. Грубо казано, в него една трета ще бъдат силите на настоящето статукво – ГЕРБ, ДПС; една трета ще бъдат силите на промяната; и една трета ще бъдат силите от вида „ Възраждане “, предвижда съпредседателят на Демократична България. Според него след една поляризираща акция, вместо да сме създали изпитание да търсим разговор, хвърляме страната в още по-голяма поляризация, което към този момент се вижда по площадите.

„ Това значи, че ние рискуваме в идващия парламент да имаме още един неуспех, а това значи още едни избори през пролетта. Това ли е бъдещето, което ни оферират от коалиция „ Ориент Експрес “?, попита Иванов.

Той предизвести кандидатите от остарялото статукво още веднъж да дойдат на власт, че българската междинна класа няма да одобри такава непоследователност. „ Дори да не може да излъчи болшинство в Народното събрание, междинната класа не може да бъде пренебрегната, тя има несъгласие върху българската историческа орис. И без тази междинна класа няма да може да бъде ръководена България “, сподели Иванов.

„ Ние от ден на ден трансформираме българските избори в ден на откритите порти на българската политика, в която влизат от ден на ден инцидентни хора. Виждаме по какъв начин се разрушават институции, вместо да се гради разговор, се получава все по-голяма поляризация “, сподели водачът на „ Да, България “.

Според него тематиката за повдигане на ветото над Северна Македония е била експлоатирана по най-безпардонен популистки метод. „ Хората, които доскоро говореха, че това било национално изменничество, в този момент внезапно откриха, че предлагането на френското председателство прави положително на България. Съпредседателят на Демократична България разгласи, че групировката ще поддържа решение в тази посока, единствено външно министерство да подпише двустранния протокол със Скопие.

Като мотив, че френското предложение е положително за България, Иванов уточни реакцията на опозицията в Северна Македония, цитирайки водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, че “това е българизация на Македония ”. „ Аз не знам какъв брой по-ясно да бъде дефинирано, че това предложение е в наш интерес. Само че то беше употребявано за какви ли не тайни теории. Това, което беше осъществено, е национално изменничество “, сподели Христо Иванов. И прикани сътрудниците си от Българска социалистическа партия, които вероятно биха имали обструкции, да проумеят, че с това предложение за осъществяването на българските претенции ще има европейска гаранция, а няма да е на база на двустранен напън от София върху Скопие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР