Коалицията не е в риск след отказа на Валери Симеонов

...
Коалицията не е в риск след отказа на Валери Симеонов
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма риск за коалицията

Коалицията не е в риск след отхвърли на Валери Симеонов да се извини за нападките си против главата на съветската черква. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти след отхвърли на Валери Симеонов да се извини за нападките си против съветския патриарх Кирил, представен от Фокус.

„ Дали ще се извини или не, това си е негово персонално решение. Не считам, че с сходни думи и прилагателни, би трябвало да определяш главата на една православна черква, без значение какви политически убеждения имаш “, съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Попитан дали обединението може без Валери Симеонов, Каракачанов разясни, че подобен въпрос не стои на дневен ред.

„ Времето лекува всичко. В един естествен човешки разговор, без непотребни страсти, които се натрупаха по този случай, нещата ще отминат. По-добре е да си човек с страсти, по-добре е да имаш съдружни сътрудници с страсти, в сравнение с такива, които нямат никакви “, добави вицепремиерът.

Отказът на Валери Симеонов да се извини за нападките си против патриарх Кирил си е негов грях - в обединението ще обсъдим какво ще вършим. Това разяснява ръководителят на ПГ на "Обединени патриоти " и водач на Атака Волен Сидеров.

"Ще обсъдим с сътрудниците какво може да се направи. Става дума за правила и отбрана на православието. Не искайте в този момент да предопределям какво може да се случи. Ще беседваме ", сподели Сидеров. Попитан дали обединението може без Валери Симеонов, Сидеров отговори, че без всеки може.

"Не одобрявам, който и да е външен фактор било от Изток или от Запад да квалифицира българските институции и да ги подлага на критика. Това да изразиш позиция, с която защитаваш българските институции и това да излезеш с избрани нападки против главата на съветската православна черква е напълно друго ", сподели още Каракачанов.

„ Позицията и изявлението на Валери Симеонов не беше съгласувана с нас. Г-н Сидеров предизвести, че ще изиска групата да вземе мнение по въпроса. Бях дал указания на депутатите от Вътрешна македонска революционна организация, в онази част от предлагането, която касае, че ние не споделяме сходен език и квалификации, да бъде подкрепена. Оттам нататък нещата, които се разраснаха сред тях двамата, в един подобен режим, няма по какъв начин да бъде в съгласие каквото и да било “, сподели вицепремиерът. Според него не се приказва по този начин, изключително в качеството на вицепремиер. По думите му Валери Симеонов би трябвало да си дава сметка по какъв начин неговото изявление би повлияло на двустранните връзки.

На въпрос дали е разговарял с Волен Сидеров и Валери Симеонов, Каракачанов съобщи: „ И с единия, и с другия съм приказвал - постепенно, деликатно. Времето лекува всичко. Нормално е в една коалиция, когато има хора с друго мнение по тематиката, като излизаш с сходни крайни изявления, най-малкото да ги съгласуваш с този, който няма да ги утвърди “, добави Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР