Коалицията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е безпринципна и най-голямото политическо

...
Коалицията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е безпринципна и най-голямото политическо
Коментари Харесай

Нинова: Това ли е реформата – махаме Гешев, слагаме Пешев

Коалицията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е безпринципна и най-голямото политическо изменничество в България в последните години. Това разгласи пред бТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Това е коалиция на омертата и желанието за власт. Тази коалиция ще освободи от търсене на отговорност Бойко Борисов и няколко души от Продължаваме промяната. Първите им поръчки са, че няма да бъдат давани имунитети на депутати, че ще се сменят регулаторни органи “, съобщи Нинова.

Тя още веднъж акцентира, че няма връзка сред събитията към основния прокурор Иван Гешев и отдръпването на Българска социалистическа партия от диалозите за кабинет.

„ Много преди Иван Гешев да излезе с тази конференция ние предложихме напълно друга структура на бъдещо държавно управление. И считаме, че тя щеше да е доста по-устойчива и постоянна. Изваждане на пет-шест задания пред всички ни, диалог за период за осъществяване, лъчение на надпартиен министър председател и кабинет от специалисти. ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ започнаха по противоположния ред. Първо си сложиха партийния претендент за министър председател, по-късно партийната стратегия, няма по какъв начин по този метод да търсиш национално единодушие за България. От самото начало беше сбъркана структурата “, сподели Нинова.

Тя приказва и за правосъдната промяна в България.

„ Винаги сме били – от години, не от в този момент, за оставката на Гешев. Но това, което се предлага сега, не е решение на правосъдна промяна. Това ще налее още повече безпорядък и неустановеност в правосъдната система. Тази нова ротационна коалиция на едноръките джентълмени – помните, че щяха да си режат ръце, в случай че се съберат… ПП-ДБ оферират основният прокурор да бъде разследван от следовател. ГЕРБ оферират основният прокурор да бъде разследван от арбитър. И законите на Крум Зарков са такива. И ГЕРБ ги поддържа. Едните желаят от следовател, другите – от арбитър. Онзи ден имаше шокиращо изявление от трибуната на Народното събрание от ГЕРБ. Шокиращо! „ Подкрепете законите. Те са противоконституционни. Но Конституционният съд ще ги анулира! “ Каква правосъдна промяна желаете да вършиме? Вие разбирате, че гласувате нещо противоконституционно, призовавате всички да нарушим Конституцията, надявайки се Конституционният съд да я анулира след шест месеца. Дотогава какво ще стане в правосъдната система? Хаос върху безпорядък. При това хора, които единствено преди месец и половина сме се заклели и подписали. Клехме се в Конституцията. „ Ще съблюдавам законите и Конституцията на България в полза на народа “… И се подписахме под клетвен лист. И същите тези ГЕРБ излизат и приканват: „ Нарушете Конституцията, гласувайте срещу конституцията, пък някой ден Конституционният съд… Това ли е смисълът? Това е промяна „ сменяме Гешев и слагаме Пешев, без задълбочена и същинска смяна, която да докара до правдивост и бързо правораздаване “, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Етикети: БСПКорнелия Ниноваполитическа криза
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР