Коалицията между ГЕРБ и ПП/ДБ е кабинет на безпринципните компромиси.

...
Коалицията между ГЕРБ и ПП/ДБ е кабинет на безпринципните компромиси.
Коментари Харесай

Вигенин не вижда дълъг хоризонт в кабинет на безпринципните компромиси

Коалицията сред ГЕРБ и ПП/ДБ е кабинет на безпринципните взаимни отстъпки. Ако мине в Народното събрание, това ще бъде едно преходно, краткотрайно държавно управление. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него сходен кабинет няма да изкара периода от 18 месеца, който бе плануван от двете обединения.

По думите му гласоподавателите ще дадат своята оценка за това, което се случва в този момент, още на локалните избори, а и на идните парламентарни . Вигенин уточни, че това е едно държавно управление, основано от външен напън и вътрешна нужда.
 Радев няма да бави указа за кабинет, само че призова- гласувайте по съвест
Радев няма да бави указа за кабинет, само че призова- гласувайте по съвест

България имала потребност от политици, които да работят за правдивост и против корупцията

Този кабинет цели главно да отбрани от наказателно гонене водача на ГЕРБ Бойко Борисов и да върне във властта " Продължаваме промяната ", които се провалиха в предходния кабинет точно по тематиките, които в този момент се акцентират като причина да има такова държавно управление, акцентира депутатът от Българска социалистическа партия.

Според Вигенин единственият плюс от всичко това е, че ще има работещ парламент, който да одобри значими закони . Безпринципната основа обаче, на която това държавно управление се основава, може доста скоро да даде обратен тласък и ние да се върнем в по-лоша обстановка от тази, в която сме сега, сподели още социалистът.

Припомняме, че откакто ГЕРБ-СДС върнаха първия изследователски мандат несбъднат, Мария Габриел и акад. Николай Денков оповестиха, че са постигнал испоразумение за, в което министър председателите ще се сменят на девет месеца. Преговорите сред двете обединения бяха разтърсени от. Мария Габриел с ПП/ДБ/ Коалициите обаче съумяха да изгладят разликите си и реализираха компромис. ПП/ДБ оповестиха и върнаха втория мандат изпълнен.
 Указът за кабинета Денков/Габриел стигна в Народното събрание
Указът за кабинета Денков/Габриел стигна в Народното събрание

Росен Желязков привиква изключително съвещание утре
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР