Kоалицията Изправи се БГ! Ние идваме! вече не вижда смисъл

...
Kоалицията Изправи се БГ! Ние идваме! вече не вижда смисъл
Коментари Харесай

Според ИБГНИ преговорите за трети мандат са безсмислени |

Kоалицията " Изправи се БГ! Ние идваме! " към този момент не вижда смисъл да се беседва за сформиране на държавно управление, съобщи пред БНР депутатът Арман Бабикян във връзка утрешната им среща с Българска социалистическа партия. На парламентарната група на левицата в петък президентът Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление, а незабавно по-късно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложения на договаряния ИБГНИ, Демократична България и Има Такъв Народ. Срещите са планувани за неделя, вторник и сряда.

" Беше обявено, че този тур е обвързван със идващ мандат, явно подобен няма да има. Така че можем да приказваме единствено за другарски диалози някакви. Смятам, че е по-прагматично да обсъждаме някакви точки от актуализацията на бюджета, с цел да може най-малко да има смисъл тази среща ", разяснява Арман Бабикян.

Вчера, в изявление за Българска национална телевизия, Слави Трифонов бе безапелационен, че парламентарната група на " ИТН " няма да поддържа кабинет с мандата на Българска социалистическа партия. Така възможностите за ново държавно управление на процедура се стопиха.

Нинова ще разгласи кой предлага за министър-председател в петък. Предварително бе обявено, че това няма да е тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР