Коалицията и вчера, и днес ясно показва, че е стигнала

...
Коалицията и вчера, и днес ясно показва, че е стигнала
Коментари Харесай

Христо Иванов: Коалицията е стигнала своя концептуален таван

Коалицията и през вчерашния ден, и през днешния ден ясно демонстрира, че е стигнала своя концептуален таван, съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов пред bTV. 

Според него е време “Демократична България ” да насочи явен сигнал към съдружните сътрудници за смяна, като в това време не би трябвало да се рискува страната да остане без ръководство и да се генерира нова спомагателна рецесия.

“Ясно осъзнаваме, че страната не може да бъде хвърлена в липса на ръководство, да бъде свален този кабинет и да се отиде към избори. Ако в този момент страната бъде тласната към избори, това ще е още един безусловно непредсказуем детайл на рецесия. България има потребност от успокоение и водачество ”, съобщи той в предаването “Лице в лице ”.

Христо Иванов акцентира, че прави разлика сред работата на кабинета и на обособени министри с неналичието на разговор при взимането на политическите решения. Той поддържа напъните България да се откачи един път вечно от съветската газова взаимозависимост.

“Коалицията като орган, който би трябвало да взема политически решения и да обезпечава поддръжка за работа на кабинета, обаче се занимава с решение на рецесии, които сама е основала, като създава нови рецесии ”, сподели той.

Христо Иванов съобщи, че тематиката за присъединяване в ръководещата коалиция ще бъде насочен към органите на ръководство на обособените партии в “Демократична България ”.

“Ние желаеме да отправим доста явен сигнал към съдружните сътрудници и да вдигнем червен байрак, тъй като не може да се продължава по този метод. Ние не сме си разрешавали да извиваме ръце, да тропаме по масата, да слагаме ултиматуми и червени линии. Ще продължим да сме градивни и виновни, тъй като не сме в тази работа за личен комфорт, а да представляваме хора ”, добави той.

“Ще се обърнем към своите органи по какъв начин бихме могли да бъдем потребни и при какви са изискванията да бъдем част от тази коалиция, разбирайки, че не можем да заплашим съществуването на държавното управление. Следващата тематика ще е нашата визия по какъв начин да се преформатира обединението, с цел да подхожда на украинската рецесия ”, сподели Иванов.

“Прости решения и предписания няма, само че би трябвало да покажем ясна посока на страната. Тази коалиция би трябвало бързо да си увеличи потенциала за потребно деяние и да стартира да реагира бързо на рецесиите. Защото дневният ред се промени поради войната в Украйна ”, сподели той.

Христо Иванов се разгласи за намирането на консенсусни тематики с опозицията по основни за бъдещето на България тематики. Той даде за образец обстоятелството с обединяването на огромно болшинство към декларацията за даване на военно-техническа помощ на Украйна. В същото време по други тематики, като избора на членове на Съвет за електронни медии по-рано през днешния ден, ръководещите са разединени.

“Когато обединението взима решения и по-късно не си извършва решенията, отваряме опция на опозицията да арбитрира, и то безпринципно. Пред лицето на тази рецесия би трябвало да намерим мощ, да създадем ясна платформа за разговор с опозицията ”, сподели той.

“Вчера в Народното събрание се видя, че има близо 200 гласа, голямо болшинство, което желае да води диалог за някакви дейности в отговор на рецесията с съветската експанзия против интернационалния ред. Но казусът е, че не успяхме да произведем водачество и съдържателно решение. Произведохме едно нищо, от което всички са недоволни ”, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР