Коалицията ГЕРБ-СДС спечели категорично предсрочния парламентарен вот, предаде репортер на

...
Коалицията ГЕРБ-СДС спечели категорично предсрочния парламентарен вот, предаде репортер на
Коментари Харесай

ГЕРБ призоваха политиците да мислят преди да говорят, ПП отиват в опозиция

Коалицията ГЕРБ-СДС завоюва изрично предварителния парламентарен избор, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От партия ГЕРБ приканиха политиците да мислят преди да приказват.

„ Благодарим на всички за поддръжката. И съветваме всички сътрудници политици преди да приказват - да мислят ”, съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на излизане от централата на партията. Десислава Атанасова добави, че ще създадат коментар откакто станат ясни окончателните резултати.

Ние загубихме изборите. ГЕРБ и Движение за права и свободи имат явен мандат да създадат коалиция, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев в първи коментар след днешния избирателен ден.

От тук нататък ни чака една нелека зима. Успех на ГЕРБ в съставяне на държавно управление, тъй като техният триумф, е триумф на всички българи. Ние сме надълбоко несъгласни с метода, по който те са управлявали страната , само че българските жители се произнесоха, сподели още Асен Василев и добави: Българският народ ни отреди мястото на съпротива.

Кирил Петков съобщи, че почитат избора на хората. Ние обещахме на нашите гласоподаватели, че коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да бъде направена, ще си осъществим обещанието. Ние като политици ще бъдем хората, които ще си извършват обещанията, сподели той.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че шапката на всички рецесии е политическа и тя би трябвало да бъде решена преди всичко.

Нормалност и разговор в политиката. Това е знакът на българските жители. Те не гласоподават хората да се ненавиждат и подхождат реваншистки, а да се търси решение на проблемите на хората. Да има разговор, а не разграничителни линии, акцентира Карадайъ.

Той насочи апел към всички партии, които ще бъдат в 48-ото Народно заседание да преодолеят егото си и да търсят обединяване.

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов съобщи, че след тези избори „ получаваме още по-фрагментиран парламент “.

„ И, за жалост, идва ред всички да платим цената за политическата непредвидливост, тласнала страната ни към следващите предварителни избори и пропуснала опцията за навременно обединяване на партиите на смяната “, написа той във Facebook.

При 100% редом броене на " Галъп интернешънъл " ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ с 23.5%, " Продължаваме промяната " са с 19.5%, Движение за права и свободи получават 15,2%. " Възраждане " са с четвърти с 10%, Българска социалистическа партия получават 8.9 на 100, " Демократична България " - 7.0%, " Български напредък " са над чертата с 4.7%, а " ИТН " към този момент са под 4-процентната преграда с 3.8%.

„ Тренд ” показа 95% от паралелното броене, ГЕРБ-СДС печели 24,7% от гласовете. Втора политическа мощ е „ Продължаваме Промяната ” - 19,8%. Следват Движение за права и свободи - 14.7%, „ Възраждане ” - 9,9%, Българска социалистическа партия - 8,9%, „ Демократична България ” - 7,2%, „ Български напредък ” - 4,8%.

Алфа Рисърч показа данни при 80% редом броене. ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ с 25.9%, " Продължаваме промяната " са с 19.3%, Движение за права и свободи получават 14.4%. " Възраждане " са с четвърти с 9.9%, Българска социалистическа партия получават 9.4 на 100, " Демократична България " - 7.5%, " Български напредък " са над чертата с 4.3%, а " ИТН " са навръх 4-процентовата преграда. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР