Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в област Сливен според

...
Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в област Сливен според
Коментари Харесай

При 100% обработени протоколи в Сливенско: ГЕРБ-СДС са първи

Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ в област Сливен съгласно окончателните резултати и 100 % обработени протоколи. Това съобщиговорителят на РИК-Сливен Минко Стефанов. В президентските избори с близо 47 на 100 води кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова.

От общо 171 870 имащи право на глас за парламент са дали своят вот 50 905 гласоподаватели. От тях 13 436 са дали своя избор за обединението ГЕРБ-СДС, втори по резултат с 12 946 гласа са " Продължаваме промяната ", трети са обединението " Българска социалистическа партия за България " с 6007 гласа, на четвърто място са " ИТН " с 5115 гласа, следвани от Движение за права и свободи с 2872 гласа, " Възраждане " с 2453 гласа и " Демократична България " с 2058.

Голяма част от гласоподавателите не са дали своят вот преференциално. Разместване по силата на преференциалния избор има в листата на " Демократична България ", където вторият в листата има повече преференции, уточни Стефанов.

Изборният ден в региона е завършил с 27,5 % изборна интензивност в изборите за Народно заседание и 27,43 % за президентска институция.

Сливен е една от първите области, които са завършили с приемане на изборните бумаги, сподели още Минко Стефанов. Не е имало проблеми с машините и изборния развой.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР