Коалицията ГЕРБ - ПП не спира да нарушава Конституцията на

...
Коалицията ГЕРБ - ПП не спира да нарушава Конституцията на
Коментари Харесай

Визраждане и ИТН започват да внасят серия от искове в КС

Коалицията ГЕРБ - Политическа партия не стопира да нарушава Конституцията на Република България, не стопира да нарушава  законодателството, не стопира да нарушава правилника за активността на Народно събрание. Това сподели националният представител от " Възраждане " Петър Петров в коридорите на Народно събрание, съобщи кореспондент на " Фокус`.

" Пореден апотеоз за това е, че сега бе включен законопоект посредством който се вършат промени на измененията в Конституцията. И това изключително, експресно и стремително ще бъде прегледано през днешния ден. Ние сме срещу тази процедура на ГЕРБ, ПП-ДП и Движение за права и свободи. Започваме една поредност от претенции към Конституцияния съд за оповестяване на противоконституционност на тези закони, които считаме, че са признати в нарушаване с главния закон ", разгласи депутатът.

Първото искане ще е обвързвано с противоконституционната активност на това Народно събрание да приема закони на две гласувания в едно пленарно съвещание. " Въпреки, че са направени претенции за промени от страна на народни представители и са декларирани такива, само че обединението сред трите партии прави това, което тя желае ", счита още Петров.

" Внимавай какво си пожелаваш. Пожелаха си свои хора вътре, те пожелаха да влязат, в този момент ние ще им организираме работа. Конституционният съд прави едно дело на три години, доста прелестно място за отмора и за пенсия, този път той ще поработи, тъй като всяко едно противоконституционно деяние на ръководещата сглобка - ще отива в Конституционния съд за решение ", сподели от своя страна Тошко Йорданов от Има Такъв Народ запитан дали Десислава Атанаова и Атанас Белазелков ще взимат решения по съвест като конституционни съдии.

" Не, че ние от опозицията непрекъснато желаеме да се заяждаме, просто тези некадърници вътре непрекъснато нарушават Конституцията. Що се отнася до Атанасова и арбитър Белазелков - те въобще не трябваше да са вътре. Това са политически назначения. Ако Борисов се обади на госпожа Атанасова - тя ще стане права, ще измарширува в стаята три пъти и най-после ще каже това, което е споделил той ", безапелационен е Йорданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР