Коалицията ГЕРБ – СДС е първа политическа сила в шест

...
Коалицията ГЕРБ – СДС е първа политическа сила в шест
Коментари Харесай

ГЕРБ - СДС е с водещ изборен резултат в шест общини в област Смолян, ДПС – в четири

Коалицията ГЕРБ – Съюз на демократичните сили е първа политическа мощ в шест общини в региона, а Движение за права и свободи – в четири, съгласно систематизирани данни от Районната изборна комисия в Смолян. ГЕРБ – Съюз на демократичните сили е с водещ резултат и за цялата област, предава Българска телеграфна агенция.

Общините с първи резултат за ГЕРБ – Съюз на демократичните сили са Смолян, Баните, Чепеларе, Доспат, Неделино и Златоград. Движение за права и свободи води в общините Борино, Девин, Мадан и Рудозем.

 

Най-високият % на гласувалите за ГЕРБ – Съюз на демократичните сили още веднъж е в община Доспат, която се ръководи от кмет на ГЕРБ, а целият състав на Общинския съвет е от представители на същата партия. В Доспат за обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили са дали своят вот 52,33 % от застаналите пред изборните урни. В Девин преднината на Движение за права и свободи пред ГЕРБ – Съюз на демократичните сили е единствено 13 гласа, тъй че придвижването е с първи резултат от 26,53 на 100 от гласувалите.

В родното място на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ – Борино, придвижването е подкрепено от 69,84 % и това е най-високия резултат за Движение за права и свободи в региона. В община Мадан вотът за Движение за права и свободи е 60,32 на 100, а в Рудозем - 48,68%.

На изборите на 2 октомври в област Смолян гласоподаваха 40 % от гласоподавателите. В родопското село Загражден процентът на упражнилите правото си на избор е едвам 14, като останалите гласоподаватели очевидно са спазили предизвестието си, че няма да гласоподават в символ на митинг против незавършения път към селото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР