Коалицията беше създадена с една идея - обединено да се

...
Коалицията беше създадена с една идея - обединено да се
Коментари Харесай

Искаха Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ, за да бъде инструмент: ИТН

Коалицията беше основана с една концепция - обединено да се надигнем против статуквото, което 12 години унищожаваше страната и институциите и те бяха превърнати в бухалки. Подписа се съдружно съглашение сред четирите обединения, което трябваше да се извършва. Това съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ на брифинг в Народното събрание.

" Всеки ден трябваше да се осветлява по една корупционна договорка от предишното и да се изкара лицето на този, който сътвори безпорядък в страната. Има ли най-малко една осъществена промяна в правосъдната система или Министерство на вътрешните работи? Няма. Има ли едно осветлено закононарушение с потвърдени обстоятелства в общественото пространство, което всеки ден трябваше да се осветлява? Няма. Бойко Борисов беше задържан без нито един от съдружните сътрудници да знае , че ще има подобен арест. Не знам даже дали министър на вътрешните работи знаеше, че ще се арестува Борисов. Вечерта бяхме щастливи и празнувахме с другите българи, че има арест, само че какво създаде този арест? Бойко Борисов беше трансфорат в воин и всички социолози сега дават на ГЕРБ първо място като политическа мощ " , посочи Балабанов.

Депутатът изброи и аргументите, заради които " ИТН " са решили да изоставен обединението.

" Какво значи корупцията при тази власт ли ? Да назначиш брачната половинка си до момента в който и министър в министерство на финансите . Другото го виждаме из Facebook и то визира моралния аспект на хората, които гледаме с очите си - визира моралът в едно семейство и достолепието в друго . По-страшното е, че това е образец за корупция, тъй като седмицата откакто са се случили нещата, които през днешния ден гледаме, в ББР беше назначен човек на заплата от 15 хиляди лв. и през днешния ден той е началник на държавния кабинет . Истината я оставям на вас, аз представям единствено обстоятелства ", уточни още Балабанов.

" КПКОНПИ и предлагането за Бойко Рашков раздруса всички съдружни сътрудници, освен нас. Беше препоръчано на масата и беше изтънчено единствено и единствено да е той, Рашков да бъде прикрит от Министерство на вътрешните работи, където не е осъществена промяна. А в КПКОНИ ще бъде употребен " за други неща " . Уважавам Рашков, само че не зная какво е достолепието му, к огато явно бе употребен за инструмент и това не направи хубаво усещане . Особено в онази въпросна нощ, която всички празнувахме ", уточни още Станислав Балабанов.

" Министърът на районното развиване от нашата квота стана пленник на един министър на финансите, който искаше да овладее Българска народна банка . С това се занимавахме до момента в който трябваше да се грижим за хората ", акцентира той.

" Три месеца повтаряме, че има нещо гнило, че к парадайс Кирил Петков се води политика, друга от тази на Министерство на външните работи по тематиката за районен съд Македония . Правиха нон стоп опити министърът на външните работи съзнателно да бъде скривана при публични посещени я, шкартираше се и се пращаха други хора. Хора на този, който през днешния ден ни съпоставя с мафията. Имаме народен изменник и то с потвърдени обстоятелства. Ние осуетихме внасянето на едно решение, писано от висши европейски водачи, което депутатите щяха да се срамят тук по какъв начин да гласоподават ", сподели още Станислав Балабанов.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР