Коалиция “ПП-ДБ определи водачите на листи за предстоящите избори за

...
Коалиция “ПП-ДБ определи водачите на листи за предстоящите избори за
Коментари Харесай

ПП-ДБ определиха водачите на листи в евровота и националните избори

Коалиция “ПП-ДБ ” дефинира водачите на листи за идните избори за Народно заседание, както и листата с претендентите за евроизбори, на 9 юни 2024 година

Съпредседателите на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков и Асен Василев оглавяват по две листи за народни представители. Петков е лидер на листите в 23 МИР София и 14 МИР Перник. Водачът на листата в Перник от предходните два избора – за 48-о и 49-о Народно заседание, Бойко Рашков е подложен на второ място, само че резервира шанса си за Народното събрание, защото Петков е отпред на листа и в София.

Асен Василев е лидер на листата в 16 МИР Пловдив и 29 МИР Хасково.

Бившият министър председател Николай Денков също води листите в два многомандатни изборни региона – 2 МИР Бургас и 30 МИР Шумен.

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов е отпред на листата в 24 МИР София.

Тръгваме с упоритостта за оптимално необятно посланичество на коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) в идващия европарламент. Това съобщи пред публицисти лидерът на листата за изборите за Европейски парламент Никола Минчев. Той дружно с Радан Кънев и Стефан Тафров записаха листите за идните избори за Европейски и народен парламент на 9 юни. Проевропейската демократична общественост сигурно ще разшири наличието си в идващия Европейски парламент, само че нашата цел е това уголемение да бъде оптимално, увери Никола Минчев.

По думите му има известна прилика в избора на сътрудниците му от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, който също е бил ръководител на 49-ото Народно събрание, да води тяхната листата за евроизборите. “Колегите от ГЕРБ-СДС явно са търсили тази прилика, защото ние първи обявихме лидера, само че бих споделил, че има и разлики. Аз вземам участие в европейската листа и няма  да вземам участие в листата за българския парламент. Смятам, че по този начин е почтено за българските гласоподаватели ”, добави Минчев. 

Той регистрира, че при акция „ две в едно “ е доста евентуално националните тематики даже да надделеят над европейските. Една от нашите цели е европейската тема също да бъде чута по време на акцията, добави Минчев. 

Листата за изборите за Европейски парламент лидер е Никола Минчев, следван от Стефан Тафров. Трети е Даниел Лорер, следвана от Деница Симеонова и Радан Кънев. Христо Петров е шести, следван от Искрен Митев. Десети в листата е Настимир Ананиев, а последна е Елисавета Белобрадова. 

Даниел Лорер, лидер на листата във Варна, съобщи, че поддръжката за ПП-ДБ във Варна се уголемява. Той уточни, че е извънредно значимо и на европейските избори демократичната общественост да има доста по-широко посланичество. За това ще работим и ще вземем нашите решения откакто станат ясни окончателните резултати, разяснява Лорер. 

За водачи на листи в изборите за 50-ото Народно заседание за водачи са издигнати:
1. Благоевград – Андрей Цеков
2. Бургас – Николай Денков
3. Варна – Даниeл Лорер
4. Велико Търново – Людмила Илиева
5. Видин – Любен Иванов
6. Враца – Деница Симеонова
7. Габрово – Явор Божанков
8. Добрич – Ивайло Мирчев
9. Кърджали – Радослав Милев
10. Кюстендил – Георги Стамов
11. Ловеч – Искрен Арабаджиев
12. Монтана – Ванина Вецина
13. Пазарджик – Ивайло Шотев
14. Перник – Кирил Петков
15. Плевен – Богдан Богданов
16. Пловдив – Асен Василев
17. Пловдив област – Богдан Богданов
18. Разград – Антоанета Цонева
19. Русе – Мартин Димитров
20. Силистра – Богомил Петков
21. Сливен – Татяна Султанова
22. Смолян – Михал Камбарев
23. София – Кирил Петков
24. София – Христо Иванов
25. София – Христо Петров
26. София област – Александър Симидчиев
27. Стара Загора – Радослав Рибарски
28. Търговище – Илина Мутафчиева
29. Хасково – Асен Василев
30. Шумен – Николай Денков
31. Ямбол – Мирослав Иванов
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР