Коалиция, политическо съглашение между ДПС, БСП и ГЕРБ, ми се

...
Коалиция, политическо съглашение между ДПС, БСП и ГЕРБ, ми се
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП би подкрепила непартийно правителство

" Коалиция, политическо споразумение сред Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ГЕРБ, ми се коства по-скоро невероятно и не считам, че нито ние бихме го предложили, нито нашите гласоподаватели биха се съгласили. Ако разсъждаваме обаче за някаква опция едно непартийно държавно управление да бъде подкрепено от един необятен кръг обединения за избран период, с избрани задания - това е нещо, което би могло да сработи. Но би трябвало да се видят съответните параметри и да питаме нашите членове ", разяснява Вигенин.

" Това би могло да бъде държавно управление от специалисти, които не са обвързани с директно присъединяване в политиката, само че са разпознаваеми в професионалните среди ", добави той какво има поради.

" Аз не знам какви са желанията на ГЕРБ, а и не знам какво значи държавно управление на персони, защото всеки е персона ", добави социалистът.

" Призивът е първата политическа мощ да си влезе в ролята да спре с това овъртолване с някакви диалози с всички, които не водят до средата ", разяснява той срещите сред ГЕРБ, Политическа партия и останалите групи в Народното събрание. Именно Вигенин беше отпред на преговорната група, взела участие в срещата по покана на ГЕРБ.

" Все по-малко хора могат да схванат какво тъкмо целят тези две обединения. Тече едно надхитряне сред ГЕРБ и ПП-ДБ, което би трябвало да оправдае за какво едната или другата не е могла да направи държавно управление ", означи Вигенин.

Трябва да спре " това извъртане към действителния проблем " и " това овъртолване на всички в някакви диалози ", счита Вигенин.

" С това губене на време започваме сами да се слагаме в графата " непотребни ", а " всеки изгубен ден, с вероятността да няма държавно управление, е изгубен ден за страната ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

Според него " по главните политики, по главните цели тези две обединения са едно и също на процедура ". От позиция на политическата доктрина, сформиране на държавно управление от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ първо ще даде непоклатимост и второ, едната ще може да управлява другата, посочи заместник-председателят на Народното събрание.

" Обективно видяно, няма по-стабилна и смислена настройка от тази ГЕРБ и Политическа партия да работят дружно. ", сподели Вигенин, само че напомни и посланието, с което Политическа партия се обявиха в политиката - да отстранят някогашните ръководещи от ГЕРБ.

" Политиката не е математика. Ако някой счита, че може просто да събира едни бройки, да, постоянно има и друга опция, само че до каква степен реалистично е това? Ние би трябвало да се допитаме до нашите членове в какви конфигурации бихме взели участие, в случай че бъдем поканени ", изясни още Кристиан Вигенин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР