Коалиция от 45 държави обеща да събере 12 милиарда долара

...
Коалиция от 45 държави обеща да събере 12 милиарда долара
Коментари Харесай

45 държави обещаха 12 млрд. долара за опазване на кораловите рифове

Коалиция от 45 страни даде обещание да събере 12 милиарда $ за запазване и възобновяване на коралови рифове, които са застрашени в международен мащаб от изменението на климата.


„ Пробивът в кораловия риф “ беше разгласен от мрежа от народи, в чиито територии се намират три четвърти кораловите рифове по света, съобщи Агенция Франс Прес.

Обещанието е за удвояване на площта на предпазените коралови рифове от настоящата оценка от към 60 000 квадратни километра и възобновяване на към 10 500 квадратни километра.

Планът, разгласен от Международната самодейност за кораловите рифове, включва водещото заричане за обезпечаване на 12 милиарда $ вложения от обществени и частни източници до 2030 година

„ Тази инвестиция ще разреши по-ефективно ръководство на кораловите рифове, в това число ръководство на качеството на водата, крайбрежно ръководство и локални и районни разпореждания “, оповестиха от групата.

Все отново тази цифра се съпоставя с почти 174,5 милиарда $ годишно, които съгласно изследване от 2020 година са били нужни за запълване на празнината във финансирането за запазване на океана в по-широк проект.

Кораловите рифове по света, които са подложени на особена заплаха поради рекордно топлите морета тази година.

Морските горещи талази - епизоди на извънредно високи температури на водата - стават по-чести и интензивни.

Според учените океаните са погълнали 90% от непотребната топлота, създадена от човешката активност от зората на индустриалната епоха.

Тази непотребна топлота продължава да се усилва, защото парниковите газове се натрупват в земната атмосфера, основно от изгарянето на петрол, газ и въглища. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР