„Коалиция не е невъзможна, от БСП сме готови за разговори ...

„Коалиция не е невъзможна, от БСП сме готови за разговори

Кристиан Вигенин: Коалицията не е невъзможна, от БСП сме готови за разговори

„ Коалиция не е невъзможна, от Българска социалистическа партия сме подготвени за диалози с всички партии “, съобщи зам.-председателят на партията Кристиан Вигенин в „ Лице в лице “.

По думите му от левицата се надяват на масата да седнат и „ Демократична България “, защото диалог би трябвало да се води.

„ Подкрепата, която всички партии дават за кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова не е най-малкото общо кратно сред партиите. Това, което ни сближава е, че Румен Радев застана на страната на промяната и против модела на ръководство на ГЕРБ, имаме някаква обща основа “, сподели още Вигенин.

На казус наистина ли левицата ще води предварителни диалози , той сподели , че това е ненужно . „ Като забележим резултатите на изборите, ще знаем какъв брой хора са застанали зад съответните оферти “, сподели Вигенин.

Чак след изборите е допустимо да се водят диалози по съществените за следващото Народно заседание тематики . „ Това би трябвало да става обществено , пред медиите, с ясни планове и обществени съглашения , а не да има диалози по ъглите “, сподели Вигенин, като упрекна Кирил Петков и Асен Василев, че договарят точно по този прикрит метод сега .

Повече вижте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg