Коалиция на компромиса“ – управление, което да бъде около приоритетите

...
Коалиция на компромиса“ – управление, което да бъде около приоритетите
Коментари Харесай

Христо Иванов предложи „коалиция на компромиса“

„ Коалиция на компромиса “ – ръководство, което да бъде към целите на Демократична България и Политическа партия, предложи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Има два концептуални модела, по които могат да се развият нещата за сформиране на коалиция. Това съобщи той в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.

Единият е „ коалиция на реванша “, формация на партии в Народното събрание, без присъединяване на „ Демократична България “ (ДБ) и „ Продължаваме Промяната “ (ПП),
които ще намерят причина да се съберат дружно,
и главното при тях ще бъде връщането към предходните модели на ръководство.
Другият вид е към програмата на Демократична България и Политическа партия да се образува ръководство, бих го нарекъл „ коалиция на компромиса “, сподели Иванов. И изясни –  „ тъй като ще би трябвало да почива на някаква форма на колаборация с ГЕРБ. Въпросът дали това е допустимо и доколко би било резултатно, е доста тежък. Аз нямам финален отговор “.
Според Христо Иванов в случай че третият мандат бъде връчен на Демократична България, ще се цели ясно слагане на сигурността в центъра на българската политика. Което значи излекуване на политическата система посредством решение на казуса с корупцията.

Демократична България поддържа „ здравословна финансова рамка на страната, която да не налива пари в инфлационния пожар. И да схваща, че главното би трябвало да е основаване на условия за привличане на стопански вложения “, сподели още Иванов.
Според него е рано да се приказва за третия мандат,
само че той ще бъде втора опция за осъществяване на концепции, които не са могли да се случат с първия или втория мандат.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР