Коалиция ГЕРБ/СДС - Варна, представена от Павел Алексиев Христов, изпрати

...
Коалиция ГЕРБ/СДС - Варна, представена от Павел Алексиев Христов, изпрати
Коментари Харесай

ГЕРБ/СДС – Варна: Консултациите за състава на РИК са опорочени

 Коалиция ГЕРБ/СДС - Варна, показана от Павел Алексиев Христов, изпрати две тъжби до ЦИК по отношение на консултациите за състава на РИК в Трети изборен регион –Варна.

Първата тъжба от 18.09.2021 година с копие до Областния шеф на Варна е по отношение на метода за привикване на консултациите за избора на състава на РИК и превишаване на правата с изтъкване на спомагателни условия за допускане на партии и обединения в прорез с текстовете на Изборния кодекс.

Втората тъжба от 19.09.2021 година е по отношение на провеждането на самите съвещания в този ден под управлението на регионалния шеф Марио Смърков, за това, че неговият заместител Георги Георгиев си разреши в нарушаване на разпоредбите да показва мнение по препоръчаните претенденти с опит да въздейства на избора за състава на РИК. Самият регионален шеф Марио Смърков си разреши да пояснява и трансформира изявления на представители на политическите партии за отразяването им в протокола.

" Смятаме, че сходни дейности са неприемливи и водят до опорочаване на реда, очакван в Изборния кодекс и в решенията на ЦИК “, се показва в двете тъжби. Представителят на коалиция ГЕРБ/СДС Павел Алексиев Христов подписа с изключително мнение протокола от извършените съвещания с претекста, че той не отразява правилно изказванията на представителите на политическите партии, както и протичането на самата полемика сред тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР