Коалиция ГЕРБ/СДС представи докъде е стигнала работата в съвместните работни

...
Коалиция ГЕРБ/СДС представи докъде е стигнала работата в съвместните работни
Коментари Харесай

ГЕРБ/СДС: ПП/ДБ ни дадоха управленска програма на „Excel“, повечето им идеи са непрофесионални

Коалиция ГЕРБ/СДС показа до каква степен е стигнала работата в взаимните работни групи с ПП/ДБ по обща законодателна стратегия.

„ Работата е свършена доникъде – да вземем за пример има цели сфери, където забележките на нашите екипи са признати. Голяма част от предложенията, които постъпиха до нас от тях, не бяха професионални. Това, което получихме като оферти в доста браншове беше калкулации, екселски таблици, лозунги… По мои калкулации с към 20 милиарда бюджетен недостиг “, разяснява Томислав Дончев.

„ Тази управническа стратегия в бранш финанси не дава нито отговори, нито решения. Посоката, на която залагат е неточна “, съобщи и Теменужка Петкова.

Според нея на фона на тежката обстановка с финансите, ГЕРБ/СДС са очаквали да получат решения.

„ Не получихме друго с изключение на една декларация, че ще има 3% недостиг, само че не и по какъв начин ще се случи. Управленската стратегия е във формат Ексел, което няма доста смисъл, тъй като действително няма никакво остойностяване и калкулации какъв брой ще коства всичко “, сподели тя.

„ България има и доста сериозен проблем с растежа на инфлацията. В цялата им стратегия нямаше ограничения против това, което е една от главните спънки за влизане в еврозоната “, акцентира още Теменужка Петков.

Рая Назарян изясни, че при правосъдната промяна са обсъждани единствено пълномощията на основния прокурор Иван Гешев.

„ Имат положителни планове, положителни пожелания, само че не знаят по какъв начин да ги реализират “, заключи тя.

Програмата в бранш „ Енергетика “ е противозаконна, разяснява Жечо Станков.

„ Основна цел им е всички жители да излязат на свободния пазар на електрическа енергия, което ще направи сметката за ток на семействата от 70 на към 350 лева С това не знам какво ще се реализира, с изключение на хората под линията на беднотия да станат двойно повече. Колегите са се развихрили освен на територията на България, само че и на Западните Балкани. Освен че ще закриват централите тук, ще „ оказват помощ “ да се закрият ТЕЦ-овете в прилежащите страни. Това ще остави Балканите без ток “, добави Жечо Станков.

Николай Нанков изрази негативно отношение към програмата на ПП/ДБ в бранш райони.

„ Искат да вършат нова стратегия, а действително не осъществиха нито една остаряла. Да не изреждам всичките безумници. За тях качеството на държавно ръководство е обвързвано единствено с цифровизация. Само ще кажа, че желаят да цифровизират жп релсите “, сподели той.

Проф. Костадин Ангелов акцентира, че обединението е отишла извънредно доброжелателно с концепцията да се обединят двете предизборни стратегии, с цел да се създаде обща, по която Народното събрание да работи.

„ Искат транспарантна социална поръчка за детската болница. Това звучи хубаво като проклинание, само че е перифраза. Чета в Екселската таблица, че желаят БГ пощи да реализира телемедицинска помощ в пощенски станции. Как си показват лекарите да работят в пощите? Аз разбирам концепциите на сътрудниците, само че е писано от човек, който не знае по какъв начин действа опазването на здравето “, разяснява още той.

Най-новият анекдот е: „ Какво работиш? – Кардиолог съм в БГ пощи “, пошегува се Деница Сачева.

„ Участвала съм в писането на доста управнически стратегии, за първи път участвах в създаване на управническа екселска таблица. Получихме празна екселска таблица, след това се появиха текстове. Много от тях се припокриват с настоящи ограничения, а други са толкоз общи, че не се схваща какво се желае “, сподели тя.

„ Това, което ни направи мощно усещане е непознаването на действието на страната. Правната активност да се даде на правни адвокатски фирми, а общините да получават пари „ транспарантно “ – т.е пред камерите. Защото, очевидно в случай че не те снимат, не е транспарантно “, недоумява Сачева.

„ Призовавам ви да прочетете цялата им управническа екселска таблица. Зашеметяващи хрумки и прочувствени послания. Не се удивлявам, че сътрудниците от Демократична България не бяха изключително дейни. Дадохме им опция да създадем нещо дружно и да преглътнат следващата си загуба на изборите, само че те от самото начало желаеха да демонстрират на гласоподавателите си, че не вършат нищо с нас “, сподели тя.

Утре стартират срещите с специалисти от останалите партии в Народното събрание. В 11 часа ще е срещата с Движение за права и свободи, в 13 с Българска социалистическа партия, а в 15 с Има Такъв Народ. В петък ще има експертна среща и с „ Възраждане “.

„ Три седмици полагахме големи старания да демонстрираме самообладание, с цел да формулираме законодателна, управническа стратегия и държавно управление. През цялото време слушаме от тях единствено по какъв начин имат решение, няма да поддържат, няма да разискват. Искат единствено поддръжката ни за втория мандат. Забравили са, че ние сме спечелили, загубихме задоволително време да се опитваме да ги обучим по какъв начин се написа управническа стратегия “, заключи Десислава Атанасова.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР