Коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбрахме обща законодателна програма за

...
Коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбрахме обща законодателна програма за
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха за председател на парламента

Коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбрахме обща законодателна стратегия за активността на Народното събрание. Двете обединения са се обединили към номинацията на Росен Желязков от ПГ на ГЕРБ-СДС, който да заеме председателското място на Народно събрание. Това разгласи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

" Разбрахме се дружно, че ръководител на Народното събрание ще бъде Росен Желязков ", уточни тя. 

Според Атанасова, в случай че Народното събрание работи, тогава е допустимо да има ротационно председателство както на ръководителя на Народното събрание, по този начин и на Комисията по правни въпроси, като от ГЕРБ-СДС изчакват номинацията на обединението на ПП-ДБ кой да я оглави.

" Ротационно председателство може да има само в случай че Народното събрание работи повече от три месеца ", съобщи тя. " Това е срокът, който сме прецизирали за ротационното председателство, което няма по какъв начин да бъде скрепено с решение, а с джентълменско съглашение сред двете най-големи обединения в Народното събрание ", посочи още Десислава Атанасова. 

" Опитваме се да създадем, тъй че да има работещо Народно събрание, знаете, че това зависи от мандатоносителя въпреки всичко ”, съобщи Лена Бориславова от Политическа партия в коридорите на Народното събрание преди срещата.

“Разговаряме за Шенген, Еврозоната, правосъдната промяна, КПКОНПИ, разговорите не престават, виждате, не става за един ден ”, сподели още Бориславова.

Продължаваме със законодателната стратегия , през днешния ден се надяваме да я приключим. Ще би трябвало да обсъдим още веднъж въпроса с ръководителя на Народно събрание - ние продължаваме да настояваме за ротационния принцип ”. Това съобщи акад. Николай Денков от " Продължаваме промяната ", който оглавява работната група по договарянията за цели страна на ПП-ДБ.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС  заяви, че “разговорите сред двете групи - на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ в частта " правни екипи " не престават. Трябва ни още малко време, с цел да уточним значими елементи - в случай че през днешния ден стигнем до единодушие, то медиите и обществото ще бъдат осведомени ”.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР