Коалиция ГЕРБ-СДС е големият победител в изборите в област Благоевград.

...
Коалиция ГЕРБ-СДС е големият победител в изборите в област Благоевград.
Коментари Харесай

Първи данни: Коалиция ГЕРБ- СДС е големият победител в изборите в област Благоевград! Смаза останалите политически партии! Петрич и Симитли абсолютни шампиони!

Коалиция ГЕРБ-СДС е огромният победител в изборите в област Благоевград.. Над 37 000 са дали вота си за ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, сочат данните досега.Добрата вест за победната коалиция е, че на всички места се регистрира растеж в броя на гласоподавателите спрямо предишните избори. В Благоевград за ГЕРБ -СДС са дали своят вот близо 9 000 от гласоподавателите, при към 8000 на предходните. ГЕРБ побеждава съперниците си в Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен, Банско , освен това безапелационно, с повишен брой на гласувалите за обединението. С безапелационна победа Петрич сподели, че е в действителност е бастионът на Политическа партия ГЕРБ в област Благоевград.

Резултатът от изборите в южния град- 45, 50% за ГЕРБ против 16, 00% за ПП-ДБ, е явното доказателство, че локалната конструкция е най-високо проведената в Пиринско, и че близо 50 % от гласувалите петричани са дали поддръжката си за партията на Бойко Борисов и неговите съдружни сътрудници. Над 4700 са преференциите за петричанина К остадин Стойков при дали своят вот за партията близо 8 000 гласоподаватели .

За следващ път ГЕРБ Петрич, с водач кметът на града Димитър Бръчков, печели безапелационно избори, без значение от напрежението, което цареше през вчерашния ден в южния град. Похвален е резултатът и за община Гърмен, който се доближава до резултата на Петрич, само че ПП- Демократична България там са спечелили над 20% от вота.

Отличен е резултатът за община Симитли, само че не можем към момента да посочим точните проценти. Около 31% от гласоподавателите в Благоевград са подкрепили ГЕРБ -СДС против 25 % за ПП-ДБ. Тук разликата с съперниците е най-малка, само че пък ГЕРБ Благоевград е нараснал резултата си от предходните избори с близо 1000 гласа и за обединението са дали своят вот близо 9 000 души. Подобрени са изборните им резултати на всички места в региона. Все още чакаме окончателното броене на бюлетините. Знае се сигурно, че ГЕРБ -СДС в Пиринскоще има 4-има депутати в 49-ия парламент.В страната към момента напрежението за първото място е огромно. В 7.00 часа при преброени над 70 % от бюлетините ГЕРБ -СДС води над ПП-ДБ с към 1%. Очаквайте точните данни по-късно през днешния ден.

П. Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР