Коалиция БСП за България се разширява с още леви формации.

...
Коалиция БСП за България се разширява с още леви формации.
Коментари Харесай

НС на БСП пак се събра – дабатът е за предстоящите избори

Коалиция " Българска социалистическа партия за България " се уголемява с още леви обединения. Това ще се случи на 1 май, заяви в ефира на Българска национална телевизия депутатът Борислав Гуцанов. А в това време, Националният съвет на Българска социалистическа партия взема решение през днешния ден по какъв начин обединението ще се яви на идните избори за Европейски и народен парламент.

Голямото обединяване в ляво ще е бъде в границите на " Коалиция за България ", посочи Борислав Гуцанов. Той сподели, че доста нови леви обединения ще се причислят към обединението, само че не конкретизира кои тъкмо ще са те:

" Освен Българска социалистическа партия, няма друга партия, която може да сплоти лявото пространство и по тази причина смятам, че основните думи са разговор и обединяване. Затова на 1 май ще създадем едно голямо обединяване в НДК с доста леви партии, с партии, които са в центъра, партии, които симпатизират на лявото пространство и неправителствени организации и други организации, които са подготвени за тази смяна. "

Повече от час заседава Националният съвет на Българска социалистическа партия. Пред участниците е показан доклада на водача на партията Корнелия Нинова за работата, която е свършила парламентарната група в границите на 49-ото Народно заседание. Освен това, участниците ще одобряват предизборна платформа за идните избори за Екологичен потенциал и ще стартират работа по изработването на предизборната платформа за националния парламент. Ще се одобряват и критерии, по които ще бъдат номинирани претендентите за 50-ото Народно заседание.

Филип Попов - народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": " Най-общо тези критерии са да бъдат морални, с чист морал хора, специалисти в своята област - стопанска система, право, медицина, да одобряват политиките на Българска социалистическа партия. "

Румен Гечев - народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": " Принципният аршин е, че би трябвало да отидат образовани хора, с добра езикова просвета, които имат опит от българския политически живот. И най-важното - хора, които могат да систематизират, да пазят причини, оферти. Същото се отнася и за националния парламент. Връзката сред двата Народното събрание е доста значима - доста от решенията, които взима Народно събрание, се преценяват с европейските наставления и правила. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР