Коалиционното търкане между БСП и Продължаваме промяната заради горите, което

...
Коалиционното търкане между БСП и Продължаваме промяната заради горите, което
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Промяната в парламента настръхнала срещу БСП и заради ДС-назначения

Коалиционното триене сред Българска социалистическа партия и Продължаваме промяната поради горите, което към този момент седмица тресе изпълнителната власт и Народното събрание, ще се окаже опит на новите управленци да внесат лустрация в държавните предприятия, научи Lupa.bg. По наша информация депутатът от " Промяната " Александър Дунчев е показал пред управлението на групировката в лицето на премиера Кирил Петков и вицето му Асен Василев данни още от февруари, че левицата не просто организира замяна на качествените, по думите му, досегашни отлични експерти в бранша, някои даже от ГЕРБ, а настойчиво влага на техните места фрагменти на някогашната Държавна сигурност.


Александър Дунчев - депутатът, който въстана против назначенията на левицата

Такъв бил образецът и с юрист Милко Гавазов, който предишния месец цъфна като началник на Южноцентралното държавно дружество като представител на страната. Поста той зае не от кого да е, а от някогашния ковчежник на " Позитано " 20 Александър Нейчев, напуснал централата на Столетницата с гръм и тропот предходната година. От информация на Lupa.bg в Комисията за откриване на досиетата лъсна пък, че новият горски началник е с картонче от Държавна сигурност.

Той е бил тестван за пръв път още през 2013 година и е оголен като притежател на явочна квартира. Роденият в село Петково, Смолянско, през 1953 година е бил вербуван релативно късно - през 1988 година и е бил част от структурите на репресивната власт под псевдонима " Смолян ".

Според контракта за ръководство, подписан на 15 февруари сред Гавазов и министъра на земеделието Иван Иванов, упрекнат от Политическа партия в задкулисие, срокът за заемане на длъжността е до осъществяване на конкурс.

А Гавазов не за първи път влиза в Управителния съвет на ЮЦДП. През 2013-2014 година по време на държавното управление на Пламен Орешарски, когато шеф на предприятието бе Айнур Ибрямова, той една година бе в управлението на предприятието.

Преди да стане негов началник, някогашният явочник бе общински водач на левицата в родопския град.

Миналата седмица депутатът от " Промяната " Дунчев и шефът на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски влязоха в изострен конфликт в пленарната зала във връзка назначенията, осъществявани от Министерство на земеделието и храните. Дунчев непосредствено бе упрекнат, че покровителства горската мафия, откакто похвали фрагменти на ГЕРБ.

Свиленски му скочи с обвиняване, че поддържа някогашните ръководещи и го попита по какъв начин това може да се схваща като знак на смяната, до момента в който Дунчев изискваше словесно документи за назначенията от Иванов - министъра от квотата на алените.

Самите Кирил Петков и Асен Василев пък дадоха ясно да се разбере, че не желаят да вземат участие в разногласието. Шефката на социалистите и вицепремиер Корнелия Нинова разгласи даже, че се е срещнала с Петков и той й заявил, че Дунчевото мнение не било позицията на кабинета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР