Коалиционно правителство, в което са ГЕРБ и с ДПС, ние

...
Коалиционно правителство, в което са ГЕРБ и с ДПС, ние
Коментари Харесай

ИТН няма да подкрепи коалиционно правителство, в което са ГЕРБ и ДПС, но те си имат вече мнозинство

Коалиционно държавно управление, в което са ГЕРБ и с Движение за права и свободи, ние изрично няма да го подкрепим, само че те си имат към този момент болшинство.

Ще се водят диалози с досегашните сътрудници за ново Правителство, при ясни правила и задължения, само че не непременно! Това съобщи зам.-председателят на „ ИТН “ Тошко Йорданов, на следващата среща на депутатите и специалисти на партията с жители, която се организира на 25.06.2022г. в гр. Стара Загора.

На срещата участваха старозагорският народен представител Тихомир Тенев, както и депутатите от Има Такъв Народ – доктор Силви Кирилов, Златомира Мострова, Александър Александров, Павела Митова (депутат в 46-то НС), Пламен Данаилов (заместник министър на енергетиката).

В изпълнената зала се организира откровена и градивна полемика. А отговорите към въпросите на хората, бяха ясни, изчерпателни и съответни.

Председателят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов разясни, че Има Такъв Народ няма да даде своята поддръжка за кабинет, в който вземат участие министри от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Възможно е, чисто теоретично, същите партии отново да създадат държавно управление. Ако това се случи, едно от настояванията на Има Такъв Народ ще е то да е без Кирил Петков. Друг вид е сформиране на експертен кабинет, а трети – избори наесен. „ И да създадем коалиция с партиите, или експертен кабинет с задоволително огромна поддръжка, или да отидем на избори, това в последна сметка е естествена демократична процедура, няма нищо ужасно в тези благоприятни условия “, сподели Йорданов в Стара Загора. По думите му по-добре е да има ново държавно управление и да не се стига до избори. „ За задачата би трябвало да имаш сътрудници “, акцентира зам.-председателят на Има Такъв Народ.

Пламен Данаилов, заместител министър на енергетиката сподели, че е добре да има настоящо

постоянно държавно управление и парламент, само че в последна сметка, в случай че не успее да се излъчи, изборите са един либерален развой.

„ Докато не се промени болшинството във Висш съдебен съвет или състава на му, или смяна в Конституцията няма по какъв начин да се извърши правосъдна промяна и промяна на основния прокурор “. Това сподели по време на срещата Златомира Мострова дупутат от Има Такъв Народ, в отговор на въпрос за неналичието на правосъдна промяна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР