Коалиционно правителство между първите две парти- ГЕРБ - СДС и

...
Коалиционно правителство между първите две парти- ГЕРБ - СДС и
Коментари Харесай

Георги Проданов: Коалиционно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е нещото, което трябва да се случи

Коалиционно държавно управление сред първите две парти- ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България - е това нещо, което би трябвало да се случи сега. Това съобщи пред БНР Георги Проданов, политолог и академични учител.

" В същата обстановка бяхме преди 6 месеца и тя завърши по един незнаен метод. Подобен ход би донесъл повече ущърб за ГЕРБ, в сравнение с изгода. Влизането във властта с втората политическа мощ би означавало всички дейности на ГЕРБ да се наблюдават и осветяват ".

Това е методът да бъде преодолян Борисов, като фактор в нашата политика, счита политологът.

" Никой не е влезнал в непосредствен конфликт с ГЕРБ и това основава усещане, че там към момента има мощ. Ако някой влезе, може да се окаже, че този исполин е с глинени крайници. Идват локални избори и една уязвимост на ГЕРБ би била добре пристигнала за всички в българската политика ".

Проданов счита, че не е допустимо Демократична България да бъде сътрудник в държавно управление на ГЕРБ, в което не взе участие Политическа партия.

" Не мисля, че това би било потребно за Демократична България. Част от електората може да се отдръпне ".

Стратегията на ГЕРБ е една и съща-тя се стреми да сложи в подчинено състояние евентуалните си сътрудници, уточни още той.

" Досега никой не се е съгласил фактически да ревизира тяхното желание да ръководят ".

Вероятно ПП-ДБ ще разгласят предпочитание за държавно управление с техния мандат, което не е градивно в обстановката, уточни политологът.

" Това развързва ръцете на Борисов за хартиена коалиция или за кабинет на малцинството. ГЕРБ не чака съществено желание за поддръжка от ПП-ДБ за нов кабинет. Затова си разреши цялата просторност на обещанията ".

Проданов дефинира говоренето на Борисов през вчерашния ден като идентично с това през октомври предходната година.


" Тогава всички специалисти се съмняваха в искреността му и това се удостовери. Той приказва изпреварващо. Стилът му е същият-с фиктивни предложения. Няма по какъв начин да стартира да се приказва за кабинет по сходен метод. Чутото през вчерашния ден не ми приказва за нищо съществено и друго. Със сигурност имаме потребност от ново държавно управление, само че нямаме потребност от същия Борисов "

Разговорът би трябвало да бъде за политиките и законите, които би трябвало да одобряват, счита Проданов.

" Първо би трябвало да бъде признат бюджет, да се съобразят нещата с инфлационните процеси, с условията на Плана за възобновяване, с изискването за механизъм против основния прокурор. Програмата на едно такова държавно управление е ясна. Това би трябвало да бъде сложено във времева рамка ".

Проданов мисли, че ГЕРБ има късмет за поддръжка измежду по-малките партии.

" Движение за права и свободи са постоянно подготвени за влязат в ръководство. За Има Такъв Народ не можем да бъдем сигурни. При Българска социалистическа партия има опрощение, че тактиката на Нинова е сполучлива. Възможна е и формулировката, че би трябвало да има кабинет на спасението. Помощта за Украйна няма да бъде проблем при договарянията за ново държавно управление "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР