Коалиционният съвет решава дали и кои министри трябва да напуснат

...
Коалиционният съвет решава дали и кои министри трябва да напуснат
Коментари Харесай

Коалиционният съвет решава дали и кои министри трябва да напуснат правителството

Коалиционният съвет взема решение дали и кои министри би трябвало да изоставен държавното управление.

Вчера министър председателят разиска въпроса за кадрови промени с вицепремиера и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и с водача на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Все още не е ясно кои министерски позиции могат да бъдат освободени. Миналата седмица Борисов изиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Впоследствие обаче процедурата беше замразена.

„ Днес ще има съвещание и рокадите ще се обсъдят. Очакваме предложенията за промени да бъдат показани на парламентарните групи. Лидерите на ГЕРБ и Обединени патриоти ще дефинират размера и имената свързани с измененията ”, изясни Красимир Ципов от ГЕРБ.

Той добави, че е значимо на масата да бъдат сложени решения за излизане от рецесията.

„ Не мисля, че ще се стигне до изненади. Споровете във връзка с имената на министрите не са значими. Важни са политиките. Министрите ще бъдат сменяни на база осъществяване на програмата. Самите измененията няма да бъдат огромен проблем. По-важно е да обсъдим нещата, които би трябвало да бъдат свършени ”, сподели депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди.

„ Спасителен проект за кабинета няма, защото хората желаят оставката му. Новите министри ще следват същите политики ”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Тодор Байчев.

Той добави, че Българска социалистическа партия са подготвени за избори и са в „ непрекъсната бойна подготвеност. „ Готови сме да спечелим изборите и да управляваме ”, сподели Байчев.

Красимир Ципов добави, че Българска социалистическа партия се намира в положение, в което репликата „ подготвени сме за избори ” звучи неуместно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР