Коалиционният договор за ново правителство е 180 страници. Това заяви

...
Коалиционният договор за ново правителство е 180 страници. Това заяви
Коментари Харесай

Кирил Петков: Коалиционният договор е 180 страници

Коалиционният контракт за ново държавно управление е 180 страници. Това съобщи водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред " ЕвроДикоФ ". " Първо минахме през всичките 18 политики, които са в 180 страници. Когато ги изпратим на полтическите парнтьори те би трябвало да кажат, че са съгласни с тях. След това ще седнем, с цел да приказваме кои са точните министерства и точните хора ", акцентира той.

Петков разяснява и изборането на Никола Минчев за ръководител на Народното събрание.

" Всяка от договарящите партии взеха решение да ни разрешат да изберем ние претендент - съобщи лидеретът на Политическа партия. - С Никола се познаваме отдавна. Първият ни проблем беше с " Корал ", изясни той това от къде познава новия ръководител на Народното събрание. Той трябваше да напусне работата си, тъй като в една адвокатска фирма няма право да има политически адвокати. Неговата безрезервност ни накара да мислим, че сме взели вярното решение. Хубавото за него с изключение на, че има огромен стаж е, че той е с доста чисто минало. Няма компромати и кавги за него. Въобще не ме тормози, че Движение за права и свободи ни поддържаха. Когато сме поставили най-правилния човек, който желае да ни поддържа. Ако беше злепоставен човек и Движение за права и свободи ме поддържа, да се стресна, само че в този момент - не. Няма шумкарене. Непрекъсната връзка с всички водачи. 12 часа правихме тематичните договаряния и откакто свършихме отидохме до централата на Българска социалистическа партия. Не се крием. Свърши полемиката в 22,30, взехме колата и отидохме в Българска социалистическа партия, с цел да приказваме. Да си приказват бъдещите съдружни сътрудници намерено. "

Той добави, че оттук-нататък няма да има наши и ваши. " Това, което направихме е непрестанна връзка с всичките водачи ", съобщи той.

" Няма секрети. Ние не се крием. Ако искахме да се крием нямаше да я има тази фотография ", сподели Петков по въпроса със фотографията му пред " Позитано " 20.

" Нас не ни е боязън от връзка с всички ", безапелационен беше той. Петков показа, че Политическа партия ще предложи Бойко Рашков за вътрешен министър.

" Ние от Политическа партия доста го харесваме. И когато стартираме разпределенията, ние бихме предложили той да остане, само че това не значи, че ще бъде той, тъй като това ще би трябвало да се разиска с съдружните сътрудници ", акцентира Петков. Той изясни и по какъв начин вижда конфигурацията на обединението.

" Логиката е следната - с цел да имаме почтено посланичество в нашата коалиция то би трябвало да е покрай количеството гласове. Важно за мен е да знам, че всеки съдружен сътрудник има присъединяване в кабинета, с цел да станем един тим ", съобщи съпредседателят на Политическа партия.

" Всички се съгласихме, че би трябвало да е близо до пропорциите в Народното събрание ", акцентира той.

" Трябва да сменим закона за КПКОНПИ. Колко пари са запорирани за корупция и какъв брой страна е съумяла да събере. Според мен там ще има огромна разлика, за която ще е забавно от къде е пристигнала ", съобщи той.

" За нас това е доста значимо ", съобщи той за това, че Комисията би трябвало да има проверяващи функционалности.

" Да, декларацията за промяна на основния прокурор остава безусловно. Този основен прокурор не може да бъде най-високото равнище на следствие. Той не е приключил нищо градивно. Трябва човек, който е неутрален и не е подвластен от никой ", сподели той.

" В момента юристите мислят по какъв начин може да се направи същинска инспекция на прокуратурата ", добави Петков.

" С Радев изработихме един доста явен метод на работа. Казахме си кои са общите ни цели. От там нататък веднъж не ми е вдигнал телефона и да ми каже: " Кириле направи това... ", сподели Петков по въпроса в каква степен може президентът да въздейства на бъдещо държавно управление.

" Много е значимо за нас е да стартираме координирана акция с всички най-хубави специалисти с цел да осведомяваме хората за коронавирус и имунизацията. Няма да има нищо принудително ", безапелационен беше той.

" Второто доста значимо е да прокараме закона за КПКОНПИ, а третото е да забележим по какъв начин може да имаме надзор върху цената на тока. Ако не го създадем - ще имаме огромен проблем ", съобщи Петков.

" Времето на хитрите лобисти, които печелят на гърба на данъкоплатците - би трябвало да свърши ", безапелационен беше той. Петков отбрани и шефа на ДКК Ваня Караганева.

" Бяха я описали като Мата Хари на Кирил. Тя е един експерт, почтен човек ", това съобщи Кирил Петков. " Този скандал избухна тъкмо в средата на съдружните договаряния. Всички сили, които виждат, че съглашението стартира да става действителност пробват да го предизвикат със кавги ", добави той.

" Единствените пари, които са трансферирани са парите за заплати ", съобщи той поради появилите се информации, че са платени милиони на частна адвокатска адвокатска фирма.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР