Коалиционните партньори са се обединили около целта държавната администрация да

...
Коалиционните партньори са се обединили около целта държавната администрация да
Коментари Харесай

План: С 15% ще бъде съкратена държавната администрация догодина

Коалиционните сътрудници са се обединили към задачата държавната администрация да бъде съкратена с към 15% през 2022 година. Това стана ясно от думите на Асен Василев, съпредседател на „ Продължаваме промяната “ в предаването „ 120 минути “ по БиТиВи.

Друга концепция на бъдещите ръководещи е бордовете на държавните предприятия да са с до трима души.

Василев чака във вторник да завърши формалният развой по партийното утвърждение на плана на съглашението. Във вторник е и съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия, който ще разиска съдружното съглашение и би трябвало да утвърди присъединяване на левицата в предстоящ кабинет.

Изглеждаше елементарно разбирателството, само че не беше толкоз елементарно. Има 15-20 % разлики, които постановяваха отстъпки. Никой не желае четвърти избори и по тази причина се направиха рационални отстъпки, с цел да се разберем по политиките и за структурата на Министерския съвет, разяснява още Асен Василев.

" Имаме схващане за редуциране с 15 на 100 на държавната администрация до края на 2022 година От 250 хиляди души централна администрация става въпрос за 30 хиляди души. Всеки министър да си огледа структурата и да реши по какъв начин да станат съкращенията и освобождението на пенсионери ", обясни концепциите на сътрудниците бъдещият финансов министър. Съкращенията ще станат и като общите дирекции във всяко ведомство минат под една шапка за споделени услуги.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР