Коалиционен съвет във връзка с решението на БСП да напусне

...
Коалиционен съвет във връзка с решението на БСП да напусне
Коментари Харесай

Волен Сидеров: При отсъствие от зала, депутатите не трябва да получават заплатa

Коалиционен съвет по отношение на решението на Българска социалистическа партия да напусне пленарна зала, събра през вчерашния ден ръководещите от ГЕРБ и " Обединени патриоти ". Как болшинството ще резервира кворума в Народното събрание без най-голямата партия от опозицията - посетител по тематиката в Сутрешния блок беше Волен Сидеров, водач на " Атака ", ръководител на ПГ на " Обединени патриоти ".

Излизането на Българска социалистическа партия е в действителност фрагмент от парламентаризма, безапелационен е Сидеров.
Волен Сидеров, водач на " Атака ", ръководител на ПГ на " Обединени патриоти ": Кворумът ще бъде обезпечен, дори ще се прекратят пътувания, които нормално депутатите имат в интернационалните организации. Може би няколко седмици ще се отсрочат тези пътувания, тъй че ще поддържаме кворума. Може би пък Народното събрание ще проработи по-делово, тъй като доста постоянно опозицията вкарва едни диспути, които не са по тематиката, не са в същината на закона.
Сидеров разяснява и дали депутатите от левицата ще получават заплати, макар отсъствията от съвещания.
Волен Сидеров, водач на " Атака ", ръководител на ПГ на " Обединени патриоти ": Вчера при госпожа Караянчева имахме събиране и аз предложих правилникът да се поправи по този начин, че да не получаваш пари, когато не присъстваш. Защото те не престават да си получават 1/3 от заплатата, това са съществени пари, за които множеството българи могат единствено да мечтаят. Така че, мисля, че това предложение би трябвало да се одобри.
И трите партии сме на мнение, че каквото и да протече около евроизборите, ние би трябвало да продължим мандата. Нека най-малко веднъж господин Борисов да си изкара цялостен мандат и да приключим започнатото по стратегия, тъй като в този момент сме на средата, добави водачът на " Атака ".
 След Коалиционния съвет: ГЕРБ и Патриотите съгласуваха реализиране на кворум в Народно събрание След Коалиционния съвет: ГЕРБ и Патриотите съгласуваха реализиране на кворум в Народно събрание
Премиерът Бойко Борисов свика тази заран Съвета на ръководещата коалиция. ГЕРБ и Обединените патриоти разискаха методите за обезпечаване на нужни...

Сидеров разяснява и публичното неодобрение във връзка измененията за преференциалното гласоподаване.
Волен Сидеров, водач на " Атака ", ръководител на ПГ на " Обединени патриоти ": Вдигна се огромен звук, Българска социалистическа партия истеризираха доста, оповестиха го за завършек на демокрацията и сътвориха едно напрежение, че се е случило нещо съдбовно ужасно, а това не е по този начин. Демокрацията не е заклана - жива и здрава е, тъй че всичко е наред.
Знаете, че министър председателят Борисов има този инстикт - когато за нещо има социална реакция, да го премисли. Така Сидеров разяснява решението на ръководещите да върнат за нови ремонти признатите към този момент промени в Изборния кодекс.

Относно предлагането за напълно мажоритарни избори, Сидеров съобщи, че персонално той няма проблем с мажоритарното избиране. Въпросът е, че при чисто мажоритарната система главните партии изпадат, тъй като всички се сплотяват към познатите лица, добави водачът на " Атака ".
 Промените в Изборния кодекс още веднъж влизат в правната комисия в сряда Промените в Изборния кодекс още веднъж влизат в правната комисия в сряда
Утре измененията в Изборния кодекс влизат за разискване в правната комисия, с цел да се възвърне по-ниският предел за избор на претендент с преференция в избо...

Той разяснява и една от най-важните тематики към обединението на " Обединени патриоти " - дали трите партии ще се явят дружно на идните евроизбори.
Волен Сидеров, водач на " Атака ", ръководител на ПГ на " Обединени патриоти ": Нямаме още решение, аз месеци наред настоявах да го решим, поставях тематиката доста интензивно, само че нямаше предпочитание у моите сътрудници да приказват по този въпрос. Вчера оповестиха, че Валери Симеонов е лидер на листа, само че не е ясно на коя - обща или обособена? Това ми наподобява на поръчка, че двете партии - НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, споделят, че няма да бъдат в обща коалиция с " Атака ". Както и да се явим на избори обаче, ние оставаме в ръководството, тъй като то би трябвало да се приключи.

 Валери Симеонов е номиниран за лидер на евролиста Валери Симеонов е номиниран за лидер на евролиста
Валери Симеонов беше номиниран за лидер на листата на партията НФСБ, чийто водач е.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР