Княжевският лифт ще бъде възстановен по съществуващото трасе, предаде БТВ.

...
Княжевският лифт ще бъде възстановен по съществуващото трасе, предаде БТВ.
Коментари Харесай

Възстановяват Княжевския лифт по съществуващото трасе - slava.bg

Княжевският въжен превоз ще бъде възобновен по съществуващото трасе, съобщи БТВ. Това стана ясно след среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с министъра на земеделието Десислава Танева, екоминистъра Емил Димитров, ръководителя на СОС Елен Герджиков и общинския консултант и някогашен шеф на парк "Витоша " Тома Белев.

„ С или без желанието на притежателите на оборудванията на Витоша ние започваме процедури за тяхното възобновяване “, съобщи Фандъкова.

По думите й има два сюжета – единият е лифтът да се възвърне по съществуващите стъпки, за което не е належащо правенето на специфичен обстоен организационен проект.

При втория сюжет, при който това е механически невероятно, ще би трябвало да се направи обстоен организационен проект. Фандъкова изясни, че това е част от напъните на локалната власт да обезпечи достъп до планината.„ За възобновяване или реконструкцията на Княжевския въжен превоз не е нужна смяна в проекта за ръководство на естествен парк "Витоша ", сподели още кметът на София. На срещата не е участвал притежателят, само че Фандъкова изрази вяра, че той ще се включи във възобновяване и ще бъде съпричастен.

Йорданка Фандъкова акцентира, че на този стадий не може да се посочат съответни периоди за осъществяване.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР